Produkter og tips


¨
7 kommentarer:

 1. Hei kan det stemme at potetsalaten fra x-tra ( fåes i coop butikker) er uten melk, det står ikke skrevet melk på innholdet men kan det være noen feller der likevel?

  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Miaminmia :-)

   Det er jo flott om den er melkefri, men jeg trodde at de fleste potetsalater var med rømme, men kanskje (håper det) jeg tar feil... Om du ikke kan ha melk/rømme, og ønsker å lage selv, funker det også greit bare med majones, (oliven)olje og krydder. Det finnes jo også soyarømme (og kanskje andre rømmealternativer), men da sønnen vår er veldig allergisk mot soya, har vi ikke prøvd det.

   Skal prøve å huske å sjekke potetsalaten når jeg er innom Prix...

   Slett
 2. Ja det hadde vært kjempefint siden det letter grillinga litt mer :)

  På deklarasjonen står det : Poteter i terninger, vegetabilsk olje (raps), vann , eggeplomme, sukker, sennep, løk, eddik, gressløk, sitronsaft, salt, stabilisator (E412, E415 ) dekstrose, pepper, konserveringsmiddel (E 262, E 211, E 202, E224 E330 )

  Vi har tenkt å prøve den i dag, og vi finner jo fort ut om den er melkefri eller ikke. Kan gi deg en tilbakemelding, så kan du tipse andre med melkeallergi om den i tilfelle. Vi har sett ganske mørkt på grillsesongen dette året, da vi ikke er noe flinke til å lage sånn fra bunnen av. Og ettersom det meste av ferdigtilbehøret inneholder melkeprodukter.

  SvarSlett
  Svar
  1. Den ser jo veldig melkefri ut...

   Ellers håper jeg at grillsesongen lysner for dere, for det finnes jo mange gode produkter. Pølser og burgere fås melkefrie, og kjøtt og fisk er jo "rene" produkter. Potetsalat har der (mest sannsynlig) funnet, grønne salater er ypperlige - og melkefri dressing kan kjøpes ferdig. Flere posesauser er melkefrie og vann/erlet - eller andre alternativer kan brukes når dere skal koke dem. Potet, ris, pasta, byggris (om dere kan ha gluten) + + + er gode tilbehør, det samme gjelder gode (melkefrie) brødvarianter.

   Her blir det fylte svinekoteletter til middag (kanskje grilling) i dag, servert med et eller annet som ikke er helt bestemt :-)

   Slett
 3. Takk for mange fine tips :) Lurer litt på åssen dressing du tenker på? Ha en fin kveld :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hm. Skal sjekke med sønnen vår. Mener det er et par fra IDUN de bruker ...

   Slett
  2. Fikk svar fra sønnen vår. Han (de) har brukt Idun hamburgerdressing. Den var i alle fall trygg i fjor... Han tåler verken melk, guten eller soya (+++) - og denne kunne han ha. Tror han oppdaget at den var trygg da han jobbet i cateringen i Bø Sommarland og var mye inni dette med allergivennlige matvarer.

   Slett

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com