onsdag 2. mai 2012

Pølsemiddag

På mandag bad vi gjester på "hverdagsmiddag": stekte pølser, potet, kålrotstuing (får bli oppskrift en annen gang) og restene av hodekålstuingen fra søndag, samt brun saus. Det er veldig kjekt å kunne gjøre det enkelt etter jobb, at en ikke trenger å servere flotte, innviklete retter der en må ordne flotte serveringsfat osv. Hos oss var det kjelene på bordet - og ikke noe pynt av fat, så det var med andre ord skikkelig hverdagsmiddag (det enkle er ofte det beste...)
Det er ikke ofte vi har pølser til middag, av den enkle grunn at det ikke er min favoritt. Mange av pølsetypene tåler jeg ikke (hadde en "gallesjau" for noen år siden, og det henger litt igjen), og skal jeg ha, må det bli litt "Go' og mager" fra Gilde. Den er nok den jeg tåler best, selv om jeg ikke kan spise store mengder. I tillegg er den uten gluten, soya og melk (kan være spor av melk) - så allergikeren vår kan også spise den. 
I og med at det ble litt igjen av pølsene på mandag, skal vi ha restene i dag. Midt i eksamenslesing - og fint vær - er det greit å gjøre det enkelt. Jeg har satt av et par timers pause mellom utpå, så da blir det mat. Vi får også et par gjester på "restemiddagen vår" i dag. Kjekt med litt avkobling!
Som tilbehør til pølsene i dag, skal vi ha hjemmelagd potetmos (oppskrift en annen dag, etter eksamen), salat og brunsaus-restene fra mandag. 

I og med at sola skinner og det er sommer ute (det er nok det i dag), blir nok middagen ute. Eplekake og sjokoladekake er hentet opp fra fryseren, så da er det håp om litt dessert også. Kanskje det må bli is også... (NB! Tilbud på krone-is på COOP nå, eske med 6 stk til under 30 kr. Tåler du ikke melk, finner du oppskrift på erlet-is her)

PS. Det ble ingen billedkavalkade av mandagens middag, bare to pølsebilder, og dagens middag er ikke gjennomført, så det får bli med de to... 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com