lørdag 11. oktober 2014

Bakt søtpotet med stekt spekeskinke

Kjekt middagstips :-)

For noen uker siden var vi på besøk hos vår datter og hennes familie, og da fikk vi servert bakt potet med tilbehør. Hun hadde den tradisjonelle varianten: vanlig potet, skinke, mais, ost + + + , men hun hadde også lagd søtpotet og stekt spekeskinke til. 

Etter den dagen har jeg tenkt mange ganger at jeg skal lage dette, men jeg har utsatt og utsatt det. For ei ukes tid siden lagde jeg det endelig til middag til meg selv en dag jeg kom fra jobb - og gjett om jeg koste meg! Det tar jo litt tid i ovnen for at poteten skal bli bakt ferdig, så du bør ikke være altfor sulten når du starter... Men: det er jo en kjekke middag/kveldskos å lage nå i helga :-)

Jeg hadde bare én søtpotet i kjøleskapet, og den var nok ikke den beste til dette formålet i og med at den var så ujevn i størrelsen. Det beste er å ha en som er litt mer jevn fasong, da blir det også jevnere stekt/bakt. Den var også altfor stor for meg, men det er nå så :-) 

Søtpotet
* Vask søtpoteten og pakk den inn i folie
* Legg den i ei form eller på ei rist og bak den ved ca. 225-250 grader til den er myk 
(min sto i ca. 1 t 15 min)

Kryddersmør
* Bland mykt smør med det krydderet du liker og tåler 
(jeg tok Natvigs krydderblanding i dag, men vær obs: det er både soya og fisk i den...)

Stekt spekeskinke
* Del spekeskinke i litt store biter
* Steik dem et minutt eller to i litt olje, på ikke altfor sterk varme
 (de skal ikke være sprøstekt)

Annet tilbehør
Til bakt potet kan man jo velge det en har lyst på og som en tåler. Man kan helt fint greie seg med kryddersmør, litt salat og skinke/spekeskinke, syns jeg...
...men en kan selvsagt også ha på revet ost og rømme om man tåler det. 
Da jeg var ferdig å spise, kom jeg på at jeg hadde glemt mais til, men det gikk veldig greit uten også 
Klar for måltid!
Deilig bakt søtpotet med tilbehør. 
Her: stekt spekeskinke, skinke, salat, revet ost og selvsagt kryddersmør. Jeg hadde også på litt rømme, men det var så mye smak i det andre at det egentlig var unødvendig. 

Ha ei god helg!
1 kommentar:

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com