onsdag 14. september 2016

Klubb, kompe, komle, raspeball, potetball... - ny oppskrift

Jeg har tidligere lagt ut innlegg med oppskrift på klubb/kompe/komle/raspeball/potetball (alt etter hva man kaller det), men i dag får du altså en ny oppskrift. Den lagde jeg en gang i vår da vi hadde besøk av sønnen vår og familien hans - og så har jeg helt glemt av at jeg tok bilder og skrev ned oppskrift. 

Jeg er ikke så veldig glad i smaken av jyttemel - og derfor er denne oppskriften uten det. Om du vil se på det forrige innlegget, finner du det her. Der er det noe mer bilder av framgangsmåten


Klubb, kompe, komle, raspeball, potetball...(25-30 stk)
1,5 kg potet
4 dl vann
2 ts salt
3 dl knust/malt havregryn
3 dl Schär fiberbakst
ca. 3 dl Semper finmix

* Kok opp rikelig vann med salt (ca. 1 ts pr liter vann)
* Skrell og knus/mal potetene (jeg bruker foofprosessor)
* Tilsett vann og salt 
* Ha i havregryn og Schär fiberbakst og til slutt Semper finmix til deigen er ganske fast
* Form boller med ei spiseskje og hendene (ha fuktige hender og dypp skjea i kaldt vann)
* Ha bollene oppi vannet som småkoker og la bollene trekke ca. 30 minutter

* Ta opp bollene, gjerne med ei hullsleiv, og server med det tilbehøret du er vant til.

Vi hadde kålrotmos og stekt bacon og pølse til denne gangen (første gang med kålrotmos, men ikke siste...)

Vi er vant til å sukker/sirup på, så det MÅ vi ha (jeg bruker sukker)

En fornøyd sønn...

...og et fornøyd barnebarn (og farmor). 
Kjekt å kunne duppe i sukker når man spiser middag :-)

God middag!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com