mandag 16. mai 2016

Blomkål- og brokkolisuppe

Da vi handla til helga, fant vi ut at vi skulle lage blomkålsuppe en dag i løpet av alle fri/helgedagene. Vi fikk også besøk av vår datter og familien hennes - og da fant vi ut at vi ville ha suppe til middag i går. Hun foreslo å også ha litt brokkoli i den, og dermed ble det blomkål- og brokkolisuppe.
Jeg lagde "vanlig" utgave i går, dvs. matfløten var laktosefri. Om du ikke tåler vanlig melk eller laktosefri, kan du bruke det du tåler. Tåler du ikke gluten, bruker du glutenfritt mel, f. eks. Semper finmix.
Blomkål-og brokkolisuppe (4-5 porsjoner)
ca. 13 dl vann
ca. 1 ts salt
1 blomkålhode (med stilk/blad, til kraft)
1/2 brokkoli (med stilk/blad, til kraft)
4 dl matfløte/fløte/melk som tåles
jevning: 2 dl vann + 4-5 ss mel som du tåler (til den tykkelsen du ønsker)
ev.  og ev. fond/buljong (jeg hadde bare kyllingfond)
salt/pepper

* Kok opp vann og salt
* Tilsett stilkene + bladene av blomkålen og brokkolien
* La dette koke/trekke i ca. 15 minutter, slik at du får god kraft
* Ta dette opp og putt oppi blomkål- og brokkkolibuketter
(stilken kan selvfølgelig også deles opp og brukes i suppa når den skal spises)
* Tilsett matfløte og kok opp
* Lag jevning ved å vispe/riste sammen kaldt vann og mel
* La koke i 5-10 minutter
* Smak til med salt og pepper og ev. fond/buljong
Server gjerne suppa med sprøstekt bacon (ev. spekeskinke) og brød til.

God pinse fortsatt - og god 17. mai.


UPS: Ble visst to suppe-innlegg etter hverandre...






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com