torsdag 17. mars 2016

Påskekyllinger - marengs

I dag er vår svigerdatter, Monica, gjesteblogger. Hun har stadig vekk noen spennende bakeprosjekt på gang - og denne uka ble det flotte marengs-påskekyllinger. Jeg var så heldig å få både bilder og tekst til dette innlegget fra henne. 

Monica har en egen blogg der hun deler oppskrifter både på håndarbeid og baking, og ellers deler hun litt av livet sitt. Du finner bloggen hennes her. MEN: i dag blir det altså påskekyllinger. 
Ver så god, Monica :-)

Til ca 20 påskekyllinger trenger du:
3 eggehviter * 
100g sukker
konditorfarge
-----
sprøytepose + tipper/sprøytespisser
---------
* Pisk eggehvitene stive og ha i sukkeret.
* Pisk lenge, gjerne 10 min. Da får du en fluffy, stiv masse uten sukkerkorn i.

* Hvis du ikke tåler egg, kan du lage marengs av kikerterlake. De blir kjempegode! 
Du finner oppskrift her

Ta et par ts med marengs i en liten kopp og farg sort, til øynene.
Ta 3-4 ss marengs i en litt større kopp og farg rødt, til hanekam og nebb.
Resten av massen farger du med gul konditorfarge, det skal bli selve kyllingen. 
Jeg foretrekker geléfarger, da trenger man ikke å tilsette mye farge.

Fordel marengsen i sprøyteposer. 
Til den gule har jeg brukt tippen Wilton 1M (stor stjerne), og til den røde har jeg brukt en liten stjerne. Den sorte marengsen har jeg bare puttet i en liten brødpose og klippet et lite hull, siden den kun skal til øynene.
Lag først kroppen ved å sprøyte ut en stor gul topp.
Sprøyt en liten hale bak, og en liten vinge på hver side ved å klemme ut en liten del av marengsen, som på bildet over. 

Sprøyt så på tre røde topper øverst til hanekam, og en liten topp til nebb. Til slutt sprøyter du på to små, sorte øyne.

Steik marengsen på 100 grader i ca 2 timer.

Marengs-kyllingene kan oppbevares i en tett boks til de spises
- hvis du ikke spiser opp alle med en gang...

God påskehelg! 













Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com