I det siste har jeg lagd O'boykake et par ganger. Første gangen lagde jeg en "vanlig" utgave, neste gang var den lakstosefri - og i dag ble den gluten- og melkefri. Kaka er uten egg, men i oppskriften var det egg i glasuren. Det droppa jeg, slik at hele kaka er uten egg.
Det ligger mange oppskrifter ute på nettet, men jeg brukte den som ligger på vår datters blogg som utgangspunkt (du finner den her).
I og med at kaka skal lages med surmelk, og det ikke finnes noe slikt som er uten melk, soya, nøtter og gluten, så valgte jeg å bruke appelsinjuice for å få noe som er surt. I Crazy Cake er det brukt vann og eddik, så det hadde sikkert gått greit å bruke det her også.
Jeg halverte oppskrifta. så denne er til ei lita langpanne (ca. 35x25 cm)
O'boykake med appelsinsmak
2 dl sukker
1/2 ss natron
5 ss O'boy
4 dl appelsinjuice
75 g Soft Spesial
ca. 25 g kokesjokolade (f. eks. COOP)
350 g Semper finmix
_________
180 grader i ca 30 minutter
* Smelt Soft spesial og sjokolade
* Rør sammen det tørre
* Tilsett appelsinjuice og smør/sjokoladeblandingen
* Sikt i melet til slutt
* Rør til ei glatt røre
* Ha røra over i ei lita langpanne (ca. 35x25 cm), gjerne kledt med bakepapir
Glasur
100 g Soft Spesial
25-50 g kokesjokolade
2 ss O'boy
2,5 ss kaffe
ca. 250 g melis
* Smelt Soft Spesial og sjokolade
* Bland O'boy, kaffe og ca. 200 g melis (resten tilsettes senere)
* Ha i smør/sjokoladeblandingen
* Rør glasuren til den blir jevn - den skal være litt tynn
* Ta kaka ut av ovnen og prikk den med en gaffel
* Smør et tynt lag av den tynne glasuren over kaka
* Avkjøl kaka, tilsett resten av melisen i glasuren og smør den utover kaka
Da er kveldskaffen og nystekt O'boykake inntatt.
PS: Kaka var enda bedre dagen etter :-) Veldig saftig!
Ha ei fin uke fortsatt!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com