onsdag 28. mars 2018

Endelig: Ostekake MED OST :-)

Endelig! 

På forespørsel tok Meny her i Bø inn denne smøreosten som er uten melk og soya - og da kunne jeg endelig lage ostekake MED OST. Tiligere har ikke dette gått da jeg ikke har funnet annet enn laktosefri ost - eller ost med soya. Den gang ble det bare fromasjkake... 

Men nå kan jeg lage både ostekake og gulrotkake med ostekrem - og sikkert mye anna godt også. 

Jeg har tatt utgangspunkt i en "vanlig" ostekakeoppskrift, men måtte justere noe, bl.a. fordi jeg ikke har funnet alternativ til rømme som kan brukes. Jeg brukte litt bringebæreddik for å få litt surt, men kaka hadde sikkert blitt like bra uten. Schlagfix-fløten er tilsatt sukker, så melismengden i ostekrem kan reduseres noe (det tenkte jeg ikke på før jeg hadde hatt melis i kjelen...). Kaka kunne nok hatt litt mindre ostekrem eller litt mer kjeksbunn, men jeg hadde bare to pk Piruett-kjeks, så det var det jeg hadde til bunnen. Jeg får heller justeres neste gang - eller lage den lik :-) 

Kaka ble veldig god - og det var ikke mye forskjell fra en "vanlig" ostekake. 
Du trenger (20 rund form, 20 cm):

Bunn: 
Ca. 200 g kjeks (2 pk piruett uten fyllet er ca 170 g)
50 g Soft spesial eller annen margarin (ev. litt mer slik at bunnen smuldrer mindre)

Ostekrem: 
1 pk bringebærgele (eller annen gele)
3 dl vann

150 g smøreost uten melk og soya
60 g melis
1 ts vaniljesukker

2 dl fløte som tåles (f. eks. "Schlagfix")

BUNN
* Hvis du brukes kjeks med fyll, må fyllet fjernes
* Ha kjeksen i en pose - og knus den (jeg bruker kjevle)
* Smelt margarin og bland det i kjeksen
* Trykk kjeksblandingen ut i ei form (20 cm) med bakepapir i

OSTEKREM:
* Visp fløten stiv
* Smelt osten med melis og vaniljesukker og rør til en glatt masse
* Kok gele med 3 dl vann. NB! Ta av ca 2 dl til gelelokket (la stå i romtemp) - og avkjøl resten
* Bland ostekremen i fløten, rør sammen og tilsett så gelen som er litt avkjølt
* Sett kaken kaldt til kremen har stivnet (jeg satte den i fryseren en times tid)
* Hell forsiktig resten av geleen oppå og sett kaldt igjen til geleen har stivnet
* Ta kaka ut av formen
* Du kan selvsagt pynte kaka med krem, bær, sitronmelisse eller annen pynt, 
men det trengs abslutt ikke...
Tilslutt er det bare å nyte herligheten :-) 

GOD PÅSKE!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com