Den siste måneden har det gått i full fart - og vel så det, så derfor har det ikke blitt så mange innlegg som jeg har ønsket å legge ut. Tanken er å ha ca. to innlegg i uka, ett på tirsdag/onsdag og ett på fredag/lørdag.
Med mange lange arbeidsdager i forbindelse med skolestart, åpningsfest og fløymøter, korøvelser, avslutningsfest for forstandertjenesten vi har stått i her i Bø og oppstartsfest i Kviteseid, besøk av familie og venner... Ja, da har det ikke blitt lagd mye allergimat. Men: det blir forhåpentligvis mer hjemmetid nå framover - og da også sjanse til å få lagd mer allergimat å skrive om.
I kveld har vi hatt besøk og etter at vi hadde spist "rull-ut-pizza" (med ferdig pizzabunn som bare rulles ut...), så lagde jeg fylte muffins. Også denne retten var en lettvint utgave: nemlig Toro sjokolademuffins som basis. Som fyll brukte jeg sjokade og hjemmelagd, melkefri vaniljekrem.
Jeg brukte oppskriften på vaniljekrem (vaniljesaus) som jeg har brukt mange ganger i sommer, og du finner den her. Jeg lagde av:
2 dl risdrikk
2 ss maizenna
2 ss sukker
litt vaniljesukker og vaniljefrø
2 eggeplommer
Bland alle ingrediensene i en kjele. Kok opp under omrøring. La den avkjøle litt.
Mens kremen avkjøles, lages muffinsene:
* Bland olje og vann, tilsett muffinsmix og rør godt sammen.
* Fyll røra i former.
* Ha i ca 1 ts vaniljekrem eller sjokade, ev. begge deler.
Jeg fylte ca 1/3 med sjokade, 1/3 med vaniljekrem og de siste hadde jeg uten fyll.
* Steik ved ca. 200 grader i ca. 12 minutter.
Server gjerne lunken med en god kopp kaffe :-)
Deilge nystekte muffins, fylt med hjemmelagd, melkefri vaniljekrem og sjokade.
(uten gluten, melk, soya og nøtter, men inneholder hvetestivelse + spor av melk)
God helg!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com