søndag 1. juli 2012

Nachos - med hjemmelaget tacokrydder

I går lagde jeg mitt eget tacokrydder, "uten alt" - også hvitløk - og på kvelden hadde vi besøk og da lagde jeg nachos :-)

Vi liker godt kyllingkjøtt i denne retten, men kjøttdeig passer også. Jeg var spent på om det ble for sterkt med den nye kryddermixen. Når en aldri har hatt chili i sitt hus, blir en jo usikker... Men, det smakte godt og var ikke for sterkt. Jeg kunne nok hatt litt mer av den. Det blir litt forskjell på om en smaker kjøttet rett fra steikepanna, uten noe annet til, eller om den blander det med andre ingredienser. 

Vi var sju som spiste i går, men vi spiste i to omganger, så oppskrifta under er sånn omtrent det jeg brukte til oss som spiste først :-) 
Gutta våre kom heim litt seinere på kvelden, så da stekte jeg ei form til dem (hadde lagd den klar på forhånd).

Jeg glemte selvsagt å ta bilder underveis, men jeg tok bilder av kjøttet som jeg stekte tidligere på dagen.

Til ca. 4 personer trenger du:
ca. 400 g kyllingkjøtt
ca. 2 ts kryddermix
3-400 g tortillachips
hermetisk mais (ca. 3/4 liten boks)
ananas (ca. 1/2 boks av merket "first price")
2-300 g revet ost 
-----
ca. 200 grader i ca. 15 minutter
 Del kjøttet i biter og stek det med kryddermix. 
Smør ei ildfast form, eller legg bakepapir nedi. Ha i ca halvparten av tortillachipsene. Ha så på ca halvparten av osten, og legg på kjøtt, ananas og mais. Ha på resten av chipsene + osten på toppen. 
Steik på ca. 200 grader i 15 minutter. Hvis kjøttet er stekt på forhånd, slik at det er kaldt, kan det være lurt å varme det litt før du legger det i forma, slik at det blir skikkelig gjennomvarmt
Hvis du tåler rømme, smaker det veldig godt til, men det er ikke noe "must". Allergikeren vår spruter på ketchup - og er veldig fornøyd med det. 
I og med at han tåler litt "vanlig" ost, bruker vi det, men det kan selvsagt byttes ut med andre typer som tåles (mozarella av bøffelmelk, soyaost, laktosefri ost* e.l.). Ost kan selvsagt også droppes. 
Mange serverer guacamole til, og andre har andre grønnsaker i, så her er det bare å slippe fantasien løs :-)

God søndag!


* Rettelse: Trodde jeg hadde lest at det gikk an å få tak i laktosefri ost, men det var nok kanskje bare innbilning (se kommentarfeltet). Kan hende at Sverige er bedre enn oss på dette...

4 kommentarer:

 1. Hvor får du tak i laktosefri ost??

  SvarSlett
 2. Hm. 
  Syns jeg har lest om laktosefri ost på diverse blogger/nettsider, men kanskje jeg tar feil... Selv har jeg aldri leita etter det i og med at sønnen vår tåler litt "vanlig" ost. Søkte litt på nettet nå, og noen nevnte på svensk ost. Mulig det er det jeg har lest. Ellers forsvinner det meste av laktosen ved produsering/lagring av hard ost, så de fleste vil tåle litt av den.

  Takk for at du gjorde meg oppmerksom på dette. Skriver en kommentar i innlegget om dette...

  SvarSlett
 3. Det finnes jo vellagerende oster. jeg har laktose allergi og vi bruker den fra norvegia som er vellageret i 9 mnd. 

  SvarSlett
 4. Ja, de harde ostene, går bra for mange/de fleste - og de vellagrede er nok sikkert hakket bedre enn f. eks. "vanlig" norvegia. 

  Da sønnen vår fikk allergidiagnosen, sa legen at de fleste med melkeallergi tåler litt gulost - og det stemmer for hans del. Hvis jeg rasper osten selv, bruker jeg ofte den fine delen på raspa, for da får en fordelt osten godt - og en trenger ikke så mye. 

  Skal kanskje en tur til Sverige i sommer, og da tror jeg at jeg må sjekke ut litt mer :-)

  SvarSlett

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com