søndag 28. desember 2014

Glasert ribbe

- bli "kvitt" eventuelle ribberester....

Har du fortsatt ribbe igjen fra julaften?
I så fall vil jeg (og gjestene fra 2. juledag) anbefale glasert ribbe!

2. juledag hadde vi familieselskap og da hadde vi tapas, blant ennet med glasert ribbe. Det var litt skummelt å lage dette, da jeg aldri hadde lagd det før, og heller ikke fant oppskrift som jeg tenkte var aktuell, men den ble supergod! Dette skal absolutt gjentas. 

I og med at vår allergiske sønn, Simon, ikke er så glad i ribbe og derfor ikke ville ha, kunne jeg bruke soyasaus. Det hadde helt sikkert gått greit å bruke noe annet, f. eks. sterk buljong, men det har jeg altså ikke prøvd...

Her kommer en cirka-oppskrift (slumpa litt): 
Glasert ribbe 
(NB! mengdene er cirka-mengde)
3 ss honning
3 ss soyasaus (det finnes glutenfri soyasaus)
2 ss olje, f. eks. Jacobs rapsolje
1/2 ts malt ingefær
malt pepper/chili
litt koriander

ribbebiter

* Bland sammen alle ingrediensene i ei skål
* Del ribba i små biter 
Jeg lot svoren sitte på
* Ha blandingen i ei steikepanne og varm den opp
* Ha i ribbebitene
* Snu bitene under steikingen, slik at de blir glasert på alle sidene, og steik slik at de får fin farge
* Etter hvert blir blandingen litt seig: perfekt :-)

Dessverre var bildet av det ferdig resultatet for dårlig, så det får bli med steikepannebildet. 
Kanskje jeg kan få tak i et fra de andre som tok bilder. 

Ha ei fortsatt god romjulsuke :-)

PS: Det vil komme flere oppskrifter fra tapasbordet etter hvert. I tillegg til glasert ribbe hadde vi bl.a. vårruller, fylte egg, spanske kjøttboller i tomatsaus (albóndigas), mini-pizzamuffins, spyd med skinke/spekeskinke, ost og frukt/grønt, juleskinke med rucculablanding, appelsin og chili, båtpotet, foccacia, salat... Masse god mat :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com