lørdag 11. april 2015

Hummus

Deilig tilbehør til laks

I påsken havnet jeg i en kikerter-stim... Etter å ha prøvd å lage marengs av kikerter-lake, måtte jeg jo også finne noe å bruke selve ertene til, og da ble det både suppe og hummus. 

Jeg har aldri smakt hummus tidligere, da det alltid har vært hviløk i de som har blitt lagd/servert der jeg har vært. Men nå når jeg skulle lage, kunne jeg jo også tilpasse den til meg selv. 

Jeg så litt på ulike oppskrifter, og det var stort sett olje, salt, pepper og hvitløk som var felles ingredienser. Ellers varierte det litt på ulike typer krydder. 

I og med at jeg skulle bruke hummusen til laks, som jeg hadde krydret med sitronpepper, valgte jeg å bare bruke sitron, salt og pepper som smak. Jeg vet at mange moser dem kalde, f. eks. med stavmikser, men i og med at jeg ikke har det, valgte jeg å varme ertene, mose med "potetmoser" og også servere den varm. 

Hummus
1 pk kikerter
litt lake/vann
1 sjalottløk
saft av 1/2 sitron
ca. 2 ss olivenolje
salt/pepper


* Varm ertene i litt lake eller vann 
(spørs om man har brukt opp laken på marengs...)


* Mos ertene med f. eks. "potetmoser" eller stavmikser

* Tilsett finkakket løk, sitronsaft, olje og salt/pepper

* Hvis hummusen blir for tykk: tilsett litt mer lake/vann

* Server!

Hummus smakte veldig godt til stekt laks og ovnsstekte potet og grønnsaker. 
Jeg skulle også prøve det som pålegg, men alt forsvant, så jeg må nok lage en ny porsjon :-)

Ha en god dag!







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com