tirsdag 9. oktober 2012

Wok med pommes frites og bernaise

På studietur på Island med litteraturstudiet jeg går på, sitter jeg her på Fosshótel Baron og blogger en "tidlig" kveldsstund, mens klokka viser midnatt i heimlandet...

Som jeg har nevnt tidligere, har vi hatt en periode der vi prøver å spise om mat/rester vi har i fryseren. Vi bruker egentlig lite svinekjøtt, men i det siste har dette stått på menyen flere ganger. Tror kanskje yngstemann hadde litt igjen fra hybeltilværelsen i sommer- og dette havner i fryseren vår. 

I alle fall: på søndag sto vi der med en pakke svinekjøtt som vi hadde tatt opp og tint - og utpå ettermiddagen kom altså det store spørsmålet: hva skal vi bruke kjøttet til?

Valget falt på en enkel wok-rett. Wok er jo mat som er veldig greit å lage for allergikere, da den lett kan tilpasset ulike allergier. Det var bare min mann og jeg som spiste denne dagen, derfor brukte vi Knorr bernaisesaus, men om allergikeren hadde vært heime, hadde vi brukt Toro krydderbernaise. 

Pommes frites tar litt tid å steike, så dette er nok det du må starte med. Vi stekte i steikovnen, på varmluft + grill, og det tok nok 20-25 minutter. 

Til to personer brukte vi: 
3-400 g strimlet svinekjøtt
3-400 g wok-grønnsaker/grønnsaksblanding
salt/pepper/krydder

5-600 g pommes frites

1 pose bernaisesaus

Stek kjøttet på sterk varme noen minutter. 
Tilsett grønnsaker og smak til med salt/pepper/krydder som du liker (og tåler)

Steik pommes frites.

Kok saus etter anvisning på pakken. I og med at vi tåler melk, brukte jeg lettmelk i sausen (bruker omtrent aldri smør i slike sauser). Hadde allergikeren vært hjemme, hadde vi, som nevnt, lagd Toro krydderbernaise. Jeg bruker bare vann + erlet når jeg koker den.
Server det hele - 

- og husk på det estetiske....

Ha ei god uke. 
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com