onsdag 5. september 2012

Hirse til middagen

Jeg har jo tidligere testet quinoa for å få litt avveksling til ris (som vi bruker mye her i huset). Denne gangen er det hirse som er prøvd...

Det er jo kjekt å kunne prøve noe nytt - og når det i tillegg smaker godt - er det jo veldig bra :-). Både quinoa og hirse er glutenfrie, og de er også næringsrike. De smaker egentlig litt likt, men det kan selvsagt hende det kan variere fra merke til merke. 

Jeg serverte hirsen til grillet ytrefilet, og så hadde vi kokte grønnsaker (blanding av bukett/wokblanding) som tilbehør. I og med at ikke allergikeren var heime, ble det "vanlig" bernaisesaus, men om du ikke kan ha den, er kanskje Toro sin krydderbernaise et alternativ. Den er uten gluten og soya - og kan også lages melkefri. Vi bruker vann + erlet når vi lager den. 
Så til koking av hirse: 
Kok opp hirse med vann (1 del hirse og 2 deler vann). Slå så av kokevannet for å få bort stoffer som kan gjøre den bitter. Jeg skylte den i tillegg - selv om det ikke sto på pakken.
Ha så på nytt vann (samme forhold mellom hirse og vann). Ha også i litt salt. La dette koke i 10 minutter. Slå så av platen og la den svelle i 15 minutter. 
Krydre kjøttet med salt og pepper (la det ligge framme på benken en halv times tid før steiking). Grill/steik kjøttet. 
Gi grønnsaker et oppkok i lettsaltet vann.
Serveringstips: Ha gjerne hirsen i en liten skål og snu den så på hodet på tallerkenen. Litt forandring fra den vanlige haugen en legger....
 Kok saus etter anvisning på pakken - eller lag en fra bunnen av. Det ligger flere oppskrifter på saus under middagsetiketten her på bloggen.

GOD MIDDAG!

NB! Hirse metter godt. Det hørtes så lite ut med 1 dl hirse til oss to som spiste (1 dl gir 3 dl når den er kokt), så jeg tok 1,5 dl, men det ble for mye...

3 kommentarer:

 1. Ser sund og godt ut,hvor kjøper mann Krav hirse?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei.

   Jeg kjøpte hirsen på en helsekostbutikk. Har sett at de har det på flere ulike helsekostbutikker (kjeder)

   Slett
 2. "Innvandrerbutikken" på Veitvet i Oslo øst har mange typer hirse, og mange spennende grønnsaker man ikke finner i alle andre "innvanrerbutikker". Den ligger rett ved t-banen og anbefales.

  SvarSlett

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com