onsdag 14. januar 2015

Pizzasnurrer

I dag har jeg varmet meg pizzasnurrer til middag. Lettvint og greit når de ligger ferdig i fryseren - og det gjorde de altså her...

Jeg hadde nemlig "produksjon" av pizzasnurrer før jul, og da lagde jeg noen glutenfrie med- og uten ost (melk) og noen "vanlige" med- og uten ost, så da ble det altså litt av hvert (gjelder å holde tunga rett i munnen når en både baker, steiker, avkjøler og pakker dem, slik at de ikke blir blandet)

Jeg bruker Giaguaro tomatsaus fra Rema (blandet med litt salt) når jeg lager pizza. Man får mye for pengene når man kjøper/bruker den, den koster ca. 8 kr for 5 dl... Jeg brukte skinkeskiver (first price) på alle pizzasortene, hadde potetgull på de melkefrie, hadde noen med bøffelmozarella, som mange melkeallergikere tåler, og så hadde jeg noen med vanlig norvegia. 

(NB! Oppskrift på "vanlig" pizzadeig ligger nederst i innlegget)

Grov glutenfri pizzadeig med baslilikum
4 dl vann
1 pk gjær
1/2 dl olje
2 dl Schär mix B
4 dl Semper grovmix
1 ss Certo Frysepulver/fiberhusk
3/4 ss basilikum
1 ts salt
* Rør ut gjæren i lunkent vann. 
* Tilsett salt og basilikum
* Bland Certo med mel og ha det i deigen
* Rør godt, gjerne med kjøkkenmaskin
* Dekk til deigen og la den heve 30-40 minutter
*Hell deigen over på benken - eller f. eks. på et bakepapir
* Del deigen i to-tre
* Kjevle ut en leiv, f. eks. på et pizzabakeark 
(da kan man bruke det til å rulle sammen leiven)
* Ha på tomatsaus (Giaguaro + litt salt)
* Strø ev. på pizzakrydder om du ønsker det


1) MELKEFRIE PIZZASNURRERE

* Legg på skinkeskiver og knust potetgull
* Rull sammen og skjær opp
* Etterhev og pensle ev. med olje (f. eks. Jacobs rapsolje)

2) PIZZASNURRERE MED BØFFELMOZARELLA
* Ha på skinkeskiver
* Skjær biter av mozarellaen og ha den på
* Rull sammen og skjær opp
* Etterhev og pensle ev. med olje (f. eks. Jacobs rapsolje)

3) PIZZASNURRERE MED NORVEGIA

* Ha på osteskiver eller revet ost oppå skinkeskivene
* Rull sammen og skjær i skiver
* Etterhev og pensle ev. med olje (f. eks. Jacobs rapsolje)

Steik pizzasnurrerne på ca. 225 grader i 10-15 minutter
Med norvegia....
"
...og med mozarella 

PS: Jacobs rapsolje har en gul farge, noe som gir bakverket litt fin farge

Ha en fortreffelig dag (kveld) videre!

PS: Jeg lagde også "vanlige" pizzasnurrer, med samme fyll: noen med ost og noen med knust potetgull. Framgangsmåten er den samme som de glutenfrie. Deigen jeg brukte var denne: 

"Vanlig" pizzabunn
5 dl lunkent vann
1 pk gjær
1 ts salt
1/2 dl olje
1 dl havregryn
1 dl grov sammalt hvete
hvetemel til passe fast deig








Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com