søndag 22. april 2012

Toro: en velsignelse :-)
Når en har personer med allergi i huset, er det ikke alltid lett å finne trygg mat å kjøpe. Det er klart at en kan lage alt fra bunnen av, men også der sliter en jo, for skal en f. eks. bruke krydder, må en jo vite at den er trygg. 

Etter at Simon ble allergisk, har vi sendt utallige mail til produsenter for å høre hva f. eks. "vegetabilsk fett/olje" inneholder. Her har nemlig ofte soya vært kamuflert. Jeg tror at soya alltid skal være merket nå, men en vet jo aldri...

Noen produsenter har lister over alle allergener i sine produkter, andre har det ikke! De er som regel veldig behjelpelig med spørsmål om enkeltprodukter, men det er jo tungvint å måtte spørre om hver enkel saus, hver enkel suppepose, hvert enkelt krydderglass.... Det som ofte skjer da, er jo at en heller velger andre merker. 

Toro er en velsignelse! De har nemlig lister over sine produkter, og en til to ganger i året mailer jeg dem og får tilsendt oppdaterte lister. Jeg har to lister fra dem, én med bl.a. oversikt over produkter som inneholder bl.a. hvitløk som jeg ikke tåler (+ erter, muskat, paprika, løk, svineråstoff) - og så lista som vi bruker for Simon, som da har oversikt over gluten, melk, soya, fisk og skalldyr (+ sennep og selleri). 

Det er utrolig godt å kunne sitte heime i fred og ro og se hva en kan kjøpe - og ikke kan kjøpe - istedenfor å stå på butikken å lese ingredienslistene på alle produktene. Det første vi oppdaget da vi fikk lista, var at det faktisk var 3-4 sauser Simon kunne ha. Så kjøttdeigsaus, krydderberanise og lett bernaise er trygg for han (den siste er det hvitløk i, så den kan ikke jeg spise...). 

Selv om hjemmelagd nok er best, er det kjekt å kunne velge noe lettvint!

Takk Toro :-)PS. Lista er på åtte sider, så jeg tok ikke med alt :-)

7 kommentarer:

 1. Borghild Wold-Tveit22. april 2012 kl. 18:43

  Jeg også sendte dem netopp mail om de hadde liste, å da fikk jeg listen og oppskriftshefte på glutenfri mat i posten. Noe som kom kjempe godt med!
  Har prøvd rundstykke oppskrift som var kjempe god :)
  Tenkte også jeg skulle tipse deg om disse rundstykkene :
  http://hidlesundet.blogspot.com/2010/11/glutenfrie-rundstykker.html
  Mannen min synes de er kjempe gode :)

  SvarSlett
 2. Hei Borghild. 

  De rundstykkene så veldig gode ut. De må prøves! Er det din blogg? 
  Takk for tipset :-)

  SvarSlett
 3. Borghild Wold-Tveit22. april 2012 kl. 21:14

  Ja, jeg har prøvd de jeg også , å jeg som spiser vanlig mat synes de var gode :)
  Nei, det er ikke min blogg :) Fant dem da jeg googlet glutenfrie rundstykker :)

  SvarSlett
 4. Veldig kjekt å kunne "jukse" litt en sjelden gang...takker for info!

  Klem;)

  SvarSlett
 5. Helt enig :-) 

  (Hva skulle jeg vel gjort uten Toro og Knorr...)

  SvarSlett
 6. Toro er gull! Sønnen min på 6 år har de samme allergier som din Simon og av og til er det kjekt å kunne jukse litt. Jeg er også allergisk mot "alt", men jeg er overfølsom mot salt i tillegg, så Ferdigproduker utgår for min del.


  Takk for fantastisk blogg, du aner ikke hvor mye inspirasjon jeg har hentet her hos deg. :)

  LM

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for hyggelig tilbakemelding.
   Det er slike kommentarer som gjør det verdt å fortsette....

   Slett

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com