søndag 4. september 2016

Lettvinte muffins med sjokolade og blåbær

Muffins er alltid godt, særlig nystekt, og her kommer en lettvint variant med sjokolade og blåbær. Jeg har brukt bløtkake/rullekakeoppskrifta mi som basis, men gjort litt om på mengden + tilsatt vaniljesukker. Muffinsene smaker absolutt best nystekt. De kan fryses, men jeg ville heller ha bedt noen gjester og spist opp alle - om jeg hadde for mange...

Muffins med sjokolade og blåbær
4 egg
100 g sukker
150 g potetmel
2 ts vaniljesukker (gjerne "ekte")
1 ts bakepulver
----------
150 g blåbær
75 g sjokolade (jeg brukte sjokoladeknapper, kjøpt på allergimat.no)
----------
175 grader i ca. 15 minutter
* Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis
* Bland sammen potetmel, vaniljesukker og bakepulver
* Sikt det tørre og rør det forsiktig inn i eggedosisen
* Fyll røra i muffinsformer, ca. 3/4 fulle
* Steik ved 175 grader i ca. 15 minutter
* Ved servering kan man f. eks. drysse på melis (bruk en tesil/melsikt) eller ha på litt sjokoladesaus
Hiv innpå!

Ha en god dag!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com