torsdag 20. april 2017

Enkel brownies

(uten gluten, melk, soya og nøtter)

Nå er det lenge siden sist jeg publserte noe her på bloggen. Det er bare slik at innimellom går det litt trått med bloggingen. Det er vel "bloggtørke" man kaller det...


Men i alle fall: i dag kommer det en oppskrift på en enkel og god brownies som jeg lagde i går. Oppskriften har jeg funnet på COOP markedets matside: Matkroken, og det var egentlig en oppskrift på Brownies med karamellsaus. Jeg lagde imidlertid bare browniesen, ikke karamellsausen. 

Som skrevet er det en enkel kake. Jeg tror ikke jeg brukte mer enn 45 minutter fra jeg starta til kaka var ferdig. Jeg valgte å lage kaka gluten- og melkefri. I og med at jeg måtte bytte ut den lyse kokesjokoladen med mørk kokesjokolade, ble kaken ganske mørk/sterk. Men den ble saftig og god - og er like god nå i kveld, ett døgn etter. 

Enkel brownies uten gluten og melk: 
200 g kokesjokolade uten melk (f. eks. COOP)
200 g Soft Spesial
150 g sukker
4 egg
50 g Semper finmix
30 g kakao

* Sett steikeovnen på 200 grader
* Smelt smør og sjokolade i vannbad 
* Rør inn sukker og mel og kakao
* Rør inn ett og ett egg
* Hell røren over i ei lita langpanne, gjerne kledt med bakepapir
* Steik kaka ved 200 grader i 20-30 minutter, alt etter hvor godt stekt du vil ha den
(Jeg stekte den ca. 25 minutter - og da var den ganske godt stekt)
* Avkjøl gjerne kaka på rist
Kaffe med nystekt brownies i går kveld - og kaffe og en like god kake i kveld...

Ha en god kveld fortsatt!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com