søndag 26. mai 2013

Kokossveler light

Jeg liker å bruke kokosmelk i bakverk, men jeg har alltid bare brukt den helfete utgaven (17-20% fett).  Jeg har tidligere lagt ut oppskrift på kokossveler, da med helfet kokosmelk, men nå fant jeg ut at jeg ville prøve med en light-utgave - og det ble jo like bra...

Grunnen til svelene denne gangen var at sønnen vår (allergikeren) og kona hans kom på besøk i går ettermiddag - og da ble vi enige om at kokossveler var tingen. I og med at det var fint vær, satt vi ute på terrassen. Det er veldig sjelden at jeg står og steiker opp vafler og sveler på forhånd - og så serverer. Hos oss steiker og spiser vi samtidig. Det er jo også da de smaker best, enten det er vafler eller sveler, når de er helt nystekte. 

Som du ser over, er det en link til de kokossvelene jeg har lagd tidligere. I det innlegget ligger også oppskrift på "vanlige" sveler (tenkte å lage det i dag, men rakk det ikke). Nå får du atså lightversjonen. I denne oppskriften har jeg brukt en hel boks kokosmelk, i den andre oppskrifta er det mindre porsjon, så da brukte jeg bare en halv boks. 

"Kokossveler light"
3 egg
3 ss sukker (eller mer - eller mindre)
1/2 ts salt
1 ts bakepulver
1 ts natron
3 ts vaniljesukker
1 boks kokosmelk lett
1,5 dl vann 
(skyll gjerne kokosmelkboksen med vannet)
6-7 dl glutenfritt mel 
(jeg brukte 1 dl Shär mix C og resten Semper finmix)

Pisk egg og sukkeret lett sammen. Tilsett så salt, bakepulver, natron og vaniljesukker. Ha i væsken og melet vekeselsvis. Røra skal være ganske tykk, så tilpass melet etter det. La røra stå 20-30 minutter før steiking. NB! Den tykner ganske mye. 

Varm opp takka (steikepanne kan også brukes). Jeg hadde den på mellom fem og seks, men kunne nok hatt den litt varmere (de ble litt lyse). Bruk ei passe stor øse - eller hell fra ei mugge. Snu svelene når de begynner å tørke litt og steik videre på andre siden. 
Når det gjelder pålegg, er jeg svak for rømme og syltetøy, men jeg tåler jo melkeprodukter... Jeg kjøpte en boks laktosefri rømme her om dagen og syns den smakte veldig godt - ja, kanskje bedre enn den "vanlige". Ellers er smør og sukker alltid en klassiker på nystekte sveler, det samme hjemmelagd bringebær- eller jordbærsyltetøy...
Mine to allergiske gjester koser seg med nystekte kokossveler, kaffe og brus på terrassen :-)

Ha en fin søndag fortsatt - og ei god uke. 

Uti uka kommer neste innlegg: "Sommersuppe med bacon". Mannen min og jeg var usikker på hva vi skulle kalle den, men jeg tror vi endte opp med dette navnet. Vi var innom mange alternativer :-) 
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com