lørdag 1. februar 2014

Ut på tur - aldri sur: pinnebrød

I helga hadde vi koselig familiebesøk - og på søndag fant jeg ut at vi måtte ut og lufte oss, men vi dro vi ikke så langt, bare uti hagen.
Foto: MælaDet er kjekt å ha så stor hage at man kan lage akebakke :-)
Foto: Mæla
Pinnebrød smaker alltid godt når man er på tur - også i hagen. Jeg har tidligere lagt ut oppskrift på pinnebrød med kanelsmak, og nå fant jeg ut at jeg også ville prøve med en ny smak: vanilje og eple. 
Å steike pinnebrød er kjekt :-)              Foto: Mæla
Jeg tok utgangspunkt i oppskriften som alt ligger på bloggen, blandet det tørre - og delte så det hele i to - og slik ble det to ulike deiger. Jeg lagde imildertid fire deiger, for jeg lagde begge typene "med- og uten alt" (dvs. den "med alt" ble melkefri, sik at svigerdatttera vår også kunne spise den) 

Disse pinnebrødene er fantastisk gode!!! Har du ikke prøvd dem, bør du gjøre det!
Neste gang får jeg kanskje prøve enda en ny smak...

Pinnebrød 
350 g semper finmix*
1 dl havregryn
1/2 ts salt
1/3 ts natron
1 dl farin
1 ss certo frysepulver (eller fiberhusk)**
_________
Her kan deigen deles i to. Om du bare vi ha én smak, dobler du bare disse mengdene

med smak av kanel:
ca. 1/2 ts kanel
3/4 dl vann
50 g smeltet  Soft spesial ***

med smak av vanilje og eple:
2 ts vaniljesukker
2 ss eplemos
50 g smeltet Soft spesial ***
1/2 dl vann
ev. 1/2 dl semper finmix

* Glutenfritt mel kan erstatets med hvetemel
** Frysepulver/fiberhusk droppes hvis det er hvetemel i deigen
*** Soft Spesial kan erstattes med annen margarin/smør/olje
Kna deigen sammen slik at den blir en smidig og god deig. Her må en bare tilsette mer vann/mel hvis deigen blir for fast/løs.

Når en lager pinnebrødene, kan man enten lage en tynn pølse som man snurrer rundt pinnen - eller bare lage en deigklump som man presser rundt pinnen.
Steik i vei :-)
Tobias gleder seg til pinnebrød. Nam, nam.         Foto: Mæla
Kjekt med pinnebrød - også for de voksne....     Foto: Mæla
Lille Miriam, 14 dager gammel, trives ikke helt godt på sin første "grilltur"...
... da er det bedre å kose inne med mamma :-)
Skulle du ikke få brukt opp all deigen, kan den klappes flat og steikes i en tørr steikepanne. 
Deigen tåler å ligge i kjøleskap noen dager (jeg stekte den etter 5 dager) - og den tåler også å fryses. 

God helg!
Ut på tur - aldri sur... 

NB! Husk brannfaren om du bor i et område der det er tørt!!!

   











Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com