torsdag 6. august 2015

Deilig kjøttdeigmiddag på grillen

Det hender jeg kjøper inn kjøttdeig på tilbud og fryser ned. Ofte fryser jeg små porsjoner, ca 200 g, som er akkurat passe for en pizza (jeg legger nesten alltid kjøttdeigen rå på toppen når jeg lager pizza). Nå var det slik at jeg hadde flere slike små poser liggende, og da bestemte jeg meg for å bruke litt av dette til annen middag. 
Forutenom burgere er det sjelden jeg bruker "kjøttdeigmat" på grillen, men nå ville jeg prøve det - og det ble svært vellykket, så det blir ikke siste gangen. 

Jeg klapper gjerne kjøttdeigen flat i posene når jeg fryser ned, og jeg brukte kjøttdeigen halvfrossen og skjærte i biter. Av grønnsaker tok jeg det jeg hadde i kjøleskapet. Vi var to som spiste, og det kunne sikkert vært litt mer, men vi spiste det vi hadde - og tok heller en is til dessert... 

Deilig kjøttdeigmiddag på grillen
ca. 300 g kjøttdeig
4 middels poteter
6-7 sjalottløk
ca. 1/3-1/2 squash
1 middels gulrot
1/2 persillerot
olje
maldonsalt, pepper og provencekrydder (eller annet krydder du liker)
fersk basilikum

* Kutt grønnsakene i skiver/biter
* Legg dem i en grillform som er penslet med olje
* Skjær den halvfrosne kjøttdeigen i små biter
* Legg kjøttdeigen sammen med grønnsakene i formen
* Ha på litt mer olje + krydder og bland sammen
* Sett forma på grillen og steik til kjøttdeigen og grønnsakene er gjennomstekte (ca. 15 min)
* Snu/bland underveis
* Server kjøttdeigretten f. eks. med et godt brød. Hos oss ble det pitabrød ("med alt") som jeg fant i fryseren, men her er det fritt fram hva en har og liker. 
* Det er også mulig å ha på dressing, ketshup, soyasaus (fins glutenfri) el.l. 

Kos deg!

PS. Kjøttdeig på tilbud på Meny denne uka, så i ettermiddag ble ca 5 kg stekt opp og frosset ned. Mange gode middager i sikte...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com