For mange, mange uker siden kjøpte jeg ingefær og appelsin for å koke gulrotsuppe...
Appelsinen ble dårlig, men ingefæren "holdt ut" - og her om dagen ble det omsider gulrotsuppe, uten appelsin, men med mange andre gode smaker :-)
Gulrotsuppe (2-3 porsjoner)
1-2 ss olje
ca. 400 g (5-6 middels) gulrot
1 løk
4 dl vann
1/2 ts pepper
1 ss finrevet ingefær
1 ts karri
1-2 ts lønnesirup
1 ss fond (buljong)
1,5 dl kokosmelk
Skrell gulrot og løk og hakk dette/del i mindre biter
* Varm olje og fres gulrot og løk litt
* Tilsett vann, kok opp og la det koke til gulrota er myk
* Mos gulrot og løk med "potetmoser", stavmikser el.l.
* Tilsett kokosmelk og smak til med krydder
Server suppa med brød som du liker.
Ha ei god helg!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com