Her i huset kjøper jeg ofte opp litt ekstra kjøttdeig/karbonadedeig når det er på tilbud, steiker opp og fryser ned i passe store porsjoner. Hvis jeg har krydder på under steikingen, velger jeg ofte bare salt/pepper, men ofte tilsetter jeg det når jeg lager maten - alt etter hva den skal brukes til. Det er viktig å avkjøle raskt (jeg er litt hysterisk her), så jeg avkjøler den i en kjele el.l. som står i kaldt vann i vasken. Husk å røre under avkjølingen!
Nå er god og lettvint mat på plass i fryseren, til kjøttsaus, taco, pizza, gryterett....
I dag ble det spagetti og kjøttsaus (Toro kjøttdeigsaus) med karbonaddeig. Sausen er gluten-, melke- og soyafri. En god salat hører gjerne med, her med isbergsalat, crispisalat, tomat, agurk, mais og ananas. Om en tåler ost, kan en raspe litt og ha det på.
Værsågod :-)
|
Fint tips! :) Også lurt å klappe kjøttdeigen i posene flat, så går tiningen mye raskere!
SvarSlettDet er lurt - OG det tar også mindre plass i fryseren! Jeg gjorde det alltid før når jeg frøs ned rå kjøttdeig. Nå er det litt tilfeldig hvordan disse pakkene ser ut. Når den er stekt og avkjølt, er det bare å gi den et lite dunk, så er det lett å ha den i sausen, ev. ta ut litt om ikke trenger alt. Jeg hadde ca. halve posen (300 g) i sauspakken i dag.
SvarSlettSmart! Det har jeg ikke tenkt på. Hvordan varmer du kjøttdeigen igjen? Hiver du den bare rett opp i gryteretten/pastasausen/osv eller varmer du den i microen?
SvarSlettJeg har den rett oppi saus, lapskaus, gryterett, taco, pizza - eller hva jeg lager, uten å tine/varme den først. Jeg gir gjerne posen et dunk på skjærefjøla, slik at den ikke bare er en stor klump. Da er det også greit å bare ta ut litt av den hvis en ikke trenger alt.
SvarSlett