fredag 3. april 2015

"Polarbrød"/"flatbrød" uten gjær

....raske brød til det meste...

På tirsdag lagde vi to omganger med "polarbrød" som vi brukte til ulike formål. Vi brukte dem både til frokost, pølsebrød og som hamburgerbrød. Jeg starta med å bake noen grove til frokost – og så lagde vi en omgang fine brød utpå dagen. 
Jeg tok utgangspunkt i ei oppskrift på grove polarbrød som jeg har publisert tidligere, men justerte oppskrifta litt (jeg har også et par oppskrifter på polarbrød med gjær, grove polarbrød og havre-polarbrød, med- og utan alt). 

Grove "polarbrød" uten gjær, 9 stk
(brukt til frokost + pølsebrød)
200 g landbrødmix
100 g Schär mix B
3/4 ts salt
1 ts sukker
2 ts bakepulver
1 ts hornsalt
3 dl rismelk
0,5 dl olje (jeg brukte Jacobs rapsolje, gir fin gul farge)
------
225 grader i 10-12 min (ev. siste minuttet under grillelementet)

Fine "polarbrød" uten gjær (4 små + 3 litt større)
(brukt til bl.a. hamburgerbrød)
150 g Semper fin mix
100 g Schär mix B
3/4 ts salt
1 ts sukker
2 ts bakepulver
1 ts hornsalt
3 dl vann
0,5 dl olje (jeg brukte Jacobs rapsolje, gir fin gul farge)
------
225 grader i 10-12 min (ev. siste minuttet under grillelementet)

Framgangsmåte for begge typene:
* Bland alt det tørre
* Tilsett rismelk og olje
* Legg deigen i passe store boller på steikebrettet, enten med hendene eller  f. eks. en isskje/skje (bruk litt olje på)
* Klapp brødene flate (bruk hendene eller skjea, husk litt olje på)
* Stikk ev. små hull i brødene hvis du ønsker det (jeg brukte enden på en visp til håndmixeren)
* Ha ev. på sesamfrø hvis du vil lage hamburgerbrød
* Steik brødene v/ ca. 225 grader i 10-12 minutter
* Om du ønsker litt mer farge på brødene, kan du sette på grillelementet de siste minuttene

Grove polarbrød
Klar for frokost: deilige nystekte polarbrød...
...og seinere på dagen: pølse med nystekt "pølsebrød"

Fine (polar)brød

Brød som kan deles og brukes med f. eks. pålegg....
... eller som hamburgerbrød, her med litt sesamfrø på toppen. 
Nam, nam!

PS: Brødene blir litt tørre om de ligger/blir fryst ned, så de smaker best nystekte. 
Hvis de fryses ned, kan de varmes litt i ovnen før servering. 

Ha en god langfredag og fortsatt god påske!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com