....deilig "snacks"
På jobb har flere av mine kollegaer hatt med mais-knekkebrød, og mange har vært innom kontoret vårt for å få seg en bit. Knekkebrødene smaker veldig godt - og de er egentlig mer snacks enn "mat".
Jeg ba om å få oppskrift på disse knekkebrødene, men da jeg kjøpte maismel, fant jeg ut at den oppskriften jeg fikk, var omtrent den samme som sto bak på melpakken. Jeg brukte derfor denne oppskriften.
Jeg droppet "mortlade fönkålsfrö" da jeg ikke visste betydningen av ordet, men fant senere ut at det var knust fenikkelfrø. Selv om dette ingrediensen manglet, var knekkebrødene veldig gode :-)
Jeg droppet "mortlade fönkålsfrö" da jeg ikke visste betydningen av ordet, men fant senere ut at det var knust fenikkelfrø. Selv om dette ingrediensen manglet, var knekkebrødene veldig gode :-)
Mais-knekkebrød (1 stor plate eller 2 "vanlige")
2 dl maismel
1 dl solsikkekjerner
1 dl linfrø (jeg brukte knuste)
2 dl vann
1/2 dl rapsolje
1/2 ts salt (sto ikke i denne oppskriften)
(1 msk knust fennikelfrø)
ca. 150 grader (varmluft når man steiker to brett) i 45-50 minutter.
Bland det tørre og ha i kokende vann og olje
Rør sammen til en fast deig
Legg deigen utover på bakepapir på steikebrett.
Legg et bakepapir over og kjevle til en tynn leiv
(hvis det er vanskelig å kjevle når papirer ligger på plata: dra det over til benken)
Dra av det øverste bakepapiret
Steik knekkebrødene ved ca. 150 grader (varmluft når man steiker to brett) i 45-50 minutter
Bryt opp knekkebrødet i biter og nyt deilig "snacks" :-)
God helg :-)
....og DA er også vannet kommet med i oppskriften... Takk for påminnelsen, Monica :-)
SvarSlettKan disse smake litt som tortillachips…? Det er nemlig min "guilty pleasure"…
SvarSlettHe, he! De er nok bedre enn tortillachips.... Om de er sunnere, vet jeg ikke. Du må nesten bare prøve - og se om du blir sunnere, sprekere osv :-)
SlettJeg har ikke varmluft på min ovn. Kan den stekes på 150 grader vanlig?
SvarSlettHei! Hva gjør jeg feil? Massen blir så løs at knekkebrødene ikke henger sammen 🤔
SvarSlett