tirsdag 16. september 2014

Endelig: tortillalefser til tacoen

For første gang på seks år: 
TACO MED KJØPE-TORTILLALEFSER!!!
Endelig kan også sønnen vår, Simon, spise "kjøpe-tortillalefser" når han skal ha taco. Han har prøvd med hjemmelagde potetlomper tidligere, men det er jo ganske mye jobb å lage (koke potet, mose, lage deig, kjevle/klappe ut, steike...), men nå kan han altså bare gå i butikken og kjøpe slike. Det har jo vært glutenfrie lefser i handelen en stund, men de inneholder soya, så de har dessverre ikke vært aktuelle for han. 

Nå har altså ICA fått inn en ny type tacolefser, og de er uten både gluten, melk og soya - og da måtte de selvsagt prøves. Da vi var på besøk hos dem i går, hadde vi derfor taco til middag. 
Ingredienser:
Vann, maisstivelse, modifisert tapioka stivelse (E1422), rismel av fullkorn, rapsolje, potetstivelse, sukker, potet flak, salt, psylliumfrøskall, potetfiber, emulgeringsmiddel (E471), bakpulver (E450, E500), gjær, fortykningsmiddel (E412).

Det er fire lefser i posen, og de selges frosne. Jeg kjøpte på ICA på Stathelle før helga, og jeg betalte ca. 35 kr pr. pk. Jeg kjøpte med en ekstra pakke som jeg hadde med da vi besøkte Simon og familien hans i går, men de hadde også funnet slike lefser på ICA i Sannidal, så da trenger de ikke å dra så langt for å kjøpe. 
Lefsene varmes litt i mikroen. 
(Simon brukte litt mindre varme enn det sto på pakken) 
Selv om Simon er melkeallergiker, tåler han litt hvitost (slik som mange andre melkeallergikere) - og han bruker derfor litt ost når han spiser taco. Her er lefsene ellers fylt med stekt kjøttdeig med tacokrydder (Old el Paso), salat og ketshup. 
Lykke!
Nam, nam. DETTE var godt!

Ha ei fin uke!

6 kommentarer:

 1. Så fint at det kommer alternativer :)

  SvarSlett
 2. Hurra!! Den må prøves. De andre som har vært blir veldig harde, så gleder meg til å teste disse!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Sønnen vår er i alle fall veldig fornøyd. Han sa imidlertid at de var best når de ble tatt rett fra fryseren. Ble litt hardere når de hadde ligget et døgn framme.

   Slett
 3. HURRA! Det må testes. Vi er tre søsken som har fått hveteallergi og melkeallergi i tenårene, så her ble maten pluttselig ensformig.

  SvarSlett
  Svar
  1. Da tror jeg dere blir fornøyd. Jeg mener sønnen vår sa at han hadde spist opp fire pakker (á fire lefser) i løpet av et par uker....

   Som nevnt over, er de best når de kommer ganske rett fra fryseren, men slik er det jo ofte med glutenfritt.

   Lykke til!

   Slett

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com