fredag 5. juli 2013

Annerledes "blomster"...

VI er fortsatt på ferie, nå på vei sørover - og med 120 mil i bilen er det ikke så lett å drive med allergimat...

Jeg prøver å ha to innlegg i uka, ett i helga og ett midt i uka, og det hender at jeg lager innlegg klare når jeg har god tid, slik at jeg har noen på lur til dager jeg ikke får lagd noen, men nå hadde jeg dessverre ingen som lå klare.

I løpet av våre 120 mil nordover og 120 mil sørover, har vi besøkt gode venner. Jeg syns det er hyggelig å ha med en blomst når vi kommer til noen, men noen ganger er det greit å velge noe helt annet.
Bildene er hentet fra: http://www.haugen-gruppen.no/produkter/0/19723/19576/19535/dagligvarer/mat-fra-hele-verden/middelhavet/il-torrione.aspx
Da vi stoppa i Trondheim på tur nordover, kjøpte vi med to flasker balsamicokrem i stedenfor blomster. Jeg har lenge hatt lyst til å smake disse, men aldri kommet så langt at jeg har fått kjøpt, og derfor fant jeg ut at vi kunne jo teste ut disse nå sammen med gode venner... Vi kjøpte med to typer: Crema di Balsamico og Crema di balsamico skogsbær. Det var spennende med nye smaker! Crema di Balsamico passer godt til søte desserter, men også til salater, grillede grønnsaker, parmaskinke, eller til kalde og varme kjøtt– og fiskeretter. Crema di balsamico skogsbær har en frisk og god smak som passer godt til is og desserter. 

Da vi kom hjem til mamma'n min, hadde vi med en tredje utgave: Crema di balsamico kakao. Vi prøvde den på is, og jeg likte den godt (selv om noen av de andre rynket på nesen). Denne kan man også bruke til ulike desserter: is, frossen yoghurt, frukt, bær, bakverk og pannekaker.

(Se varedeklarasjon nederst i innlegget)
____________


I går dro vi fra hjemplassen min og har nå stopp i Mosjøen fram til i morgen. I stedenfor blomster til dem, stoppa vi og tok kjøpte med litt frukt og saltsnacks. De som vi besøker har tre unger - og da er ikke blomster alltid det som er mest spennende, så da tenkte vi at dette var et greit alternativ for alle :-)

Potetchips med paprika, saltstenger, appelsin, epler, nektarin, grønne druer, honning- og glaliamelon - og litt moreller som de selv hadde kjøpt. Deilig kos til kvelden (og døgnet ellers) - og noe for enhver smak, enten man har allergi eller ikke. 
Flotte farger - og sunt og godt!

Ha ei god helg 
- og så er jeg snart tilbake med flere oppskrifter :-)Innhold balsamicokremene 
(hentet fra: http://www.haugen-gruppen.no/produkter/0/19723/19576/19535/dagligvarer/mat-fra-hele-verden/middelhavet/il-torrione.aspx)
Crema di balsamico: Concentratred grape must , aceto balsamico di Modena IGP20% ( wine vinegar, concentrated grape must, caramel e150d) modified starch.
Crema di balsamico, skogsbær: Konsentrert druemost, Balsamicovineddik Modena IGP 20% (vineddik, konsentrert druemost), farve E150d, modifisert stivelse, skogsbæraroma. Inneholder sulfitt
Crema di balsamico, kakao: Konsentrert druemost, aceto balsamico di Modena IGP20% ( vineddik, konsentrert druemost, karamel e150d) kakao 8%, modifisert stivelse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com