onsdag 19. november 2014

Fylt kyllingfilet

Som jeg nevnte i det forrige innlegget,  er man noen ganger på jakt etter nye oppskrifter, og den helga det var farsdag, var jeg altså på slik jakt.... Vi bruker mye kyllingfilet til middag, og jeg ville gjerne lage en nye kyllingrett. I og med at vi ikke hadde handlet inn så mye, måtte jeg bruke det vi hadde i huset, så det ble en av de mange man-tager-hva-man-haver-rettene mine

Jeg fant ut at jeg ville lage fylt kyllingfilet denne gangen, og brukte spekeskinke og pepperost som fyll. Om du ikke tåler slik ost, kan du bruke annen ost om det er noen du tåler - eller bare kutte ut ost og bare bruke spekeskinke. 

 Fylt kyllingfilet (to porsjoner)
2 kyllingfileter
4 skiver spekeskinke
pepperost
salt/pepper/paprika
olje til steiking
* Lag et snitt på langs i kyllingfiltene
* Smør pepperost på spekeskinkeskivene
* Rull sammen spekeskinkeskivene og legg to i hver kyllingfilet
* Fest med 2-3 tannpirkere slik at fyllet holder seg på plass
* Krydre kyllingfiltene med salt/pepper/paprika - eller annet krydder som du liker/tåler
* Steik kyllingfiletene, litt sterk varme først - og så på svak varme til de er gjennomstekt

Salat (anrett gjerne rett på tallerkenen)
crispisalat
agurk
cherrytomat
rødløk
mais
ananas

* Riv salaten
* Del agurk, tomat og eple i passe biter/båter 
* Skjær rødløken i tynne ringer
Fordel ananas og mais i/på blandingen

Lettvint løsning på tilbehøret....
* Kok ris etter anvisning på pakken
Krydderbernaise fra Toro er både gluten- og melkefri. Bruk melk/fløte som du tåler - eller bare vann. Hvis du bruker vann eller "alternativ melk", kan fargen gjerne bli litt "tam". Om du tåler egg, kan du tilsette en eggeplomme, dette gir fin farge til sausen og gjør den også mild og god.  
Da var farsdagsmiddagen klar: 
tallerkenrett med fylt kyllingfilet, salat, basmatiris og krydderbernaise
Deilig og smakfull kyllingfilet: fylt med spekeskinke og pepperost

Prøv gjerne denne retten neste gang du skal ha kylling til middag 

Ha en god dag!


5 kommentarer:

 1. Denne må jeg prøve, ser veldig godt ut!:)

  Noe annet som er veldig godt, er kyllingsuppe/gryte (man kan lage den tynn/tykk og bruke den som man vil). Vi ble servert denne i en bursdag og det falt veldig i smak hos alle.

  Kyllingfilet
  -En boks kokkosmelk (jeg bruker light)
  -Grønnsaker ( gulerøtter og broccoli ble det her pga kresne barn. Vannkastanjer, paprika, champingion osv er også godt. Man tar det man liker)
  -Løk/hvitløk (kan sløyfes)
  -Green curry paste etter smak (jeg brukte 1/3 av et lite glass. Man må smake seg frem).


  Jeg freser en løk, en gulrot, og en liten kinesisk hviløkt i litt olje. Heller dette over i ei gryte og heller på kokkosmelk. Har i green curry, og lar det koke opp. Skrur ned varmen, tar oppi biter av kyllingfilet og grønnsaker og lar det småkoke til alt er gjennomkokt. Serverer med ris og glutenfrie nanbrød. Jeg pleier også og ha litt maiskorn over suppa mi når den er klar. Godt med noe litt crispy i suppa:)

  Ypperlig rett for meg som ikke tåler gluten og datteren som ikke tåler melk. Raskt går det også.

  SvarSlett
  Svar
  1. Spennende med nye retter, så dette må jeg nok prøve. Jeg har et par kyllingretter med bl.a. kokosmelk på bloggen ( http://www.utenalt.com/2013/08/indisk-kyllingsuppe.html + http://www.utenalt.com/2014/01/red-curry-kyllinggryte.html), men kjekt med nye ideer. Er det stor forskjell på red curry og green curry? Jeg tåler jo ikke hvitløk, så det meste må lages fra bunnen, og da jeg skulle lage Red cutty-kyllinggryte, måtte jeg lage red curry selv. Har litt i fryseren ennå, så kanskje den kan brukes?

   Takk for tips!

   Det er bare å komme med flere tips - og har du lyst til å lage et innlegg/være gjesteblogger, er det bare å ta kontakt :-)

   Slett
 2. Hei.

  Beklager at jeg tar kontakt med deg her under et innlegg. Men jeg fant ingen andre kontaktformer.

  Nå kjenner jeg at jeg har fått kvoten min. Jeg har Ehlers Danlos syndrom/Hypermobilitysyndrom pluss fibromyalgi. De to diagnosene fungerer veldig dårlig sammen!

  Formen har, i tillegg til det de to diagnosene medfører, vært innmari dårlig det siste halvåret, og toppet seg den siste måneden. Har vært til mange undersøkelser. Blant annet en utvidet allergitest. Har ikke fått det skriftlige skjemaet hvor alle allergiene står enda, men legen ringte meg i dag.

  Han hadde aldri sett noe liknende. Jeg har fått jackpot! Han måtte ringe og dobbeltsjekke med laboratoriet.

  Jeg er allergisk mot alt!; Alt av pollen. Alle dyr. Husstøv/midd. Muggsopp. Så og si all mat. (Melkeproteinallergi, soya, eggehvite, hvete, sitrus (E330), nøtter, skalldyr, makrell, torsk ). Parfyme. Alle stikkende innsekter. Nå skal det sies at jeg visste endel av de fra før. Men melk, soya, eggehvite og hvetemel var nytt for meg.

  Jeg føler det blir uoverkommelig å legge om kostholdet. Eller å gå en oversikt over erstatningsvarer etc. Har du noe info som kunne hjulpet meg på vei?

  Jeg bor i Porsgrunn.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei.

   Jeg forstår veldig godt dine frustrasjoner. Jeg/vi har også vært der! Nå har Simon, "allergikeren" vår, svart deg under her, så da kan du se litt på hva han skriver. Ta gjerne kontakt med meg også om jeg kan bidra for å gjøre dagene dine lettere nå i starten.

   Mailadr står litt lenger oppe på siden (tovejohansen62@gmail.com). Ta gjerne kontakt på den. Du kan da få tlf.nr om du ønsker det. Har jo etter hvert fått litt erfaring...

   Lykke til.

   Slett
 3. Hei Glmag. Det er sønnen til Tove som skriver her nå, jeg som må regnes som "årsaken" til at hun skriver denne bloggen. Kjenner til mange av de samme følelsene som deg, da jeg opplevde å få samme beskjed for 6 år siden. Følelsen av at "dette går ikke" er ikke en god følelse, men jeg har klart meg overraskende bra! Og mye av grunnen til det er samlet på denne bloggen.

  Jeg tåler ikke hvete, melk, fisk, soya, nøtter eller skalldyr, og da vi fant ut av dette ble det en ny hverdag for meg på flere måter. Både med tanke på omlegging av mat, men og at formen ble bedre på dagen med riktig mat.

  Denne bloggen inneholder en del tips og råd. Mine beste tips å ta med seg, prøver jeg å samle i dette svaret.

  Som erstatning til melk bruker jeg (og min kone, som heller ikke tåler melk) Rismelk. Naturli risdrikk er favoritten, finnes på en del butikker i Norgesgruppen (Kiwi, Meny vet jeg har i sitt sortement, så de kan helt sikkert ta det inn i nærheten av deg. Vet at Meny ved Skjelsvik har godt utvalg allergimat).

  Som erstatning til fløte finnes det noe kalt Erlet fløteerstatning. Denne vet jeg og finnes på Skjelsvik. Denne kan brukes i sauser, i mat, og til baking. God å piske til krem. Kan og fryses i terninger.

  Her ser du innlegg om Erlet:
  http://www.utenalt.com/2012/01/allergi-mot-melk-melkeprodukter-og-soya.html

  http://www.utenalt.com/2012/04/toro-en-velsignelse.html#disqus_thread
  På denne linken over finner du toros oversikt over innhold i sine produkter. Veldig nyttig.

  Når du har hveteallergi, slik som jeg og har, så må du følge glutenfri kost.

  Glutenfritt mel koster mye i Norge, og mange meltyper inneholder melk eller soja. Vi bruker stort sett bare «Semper fin mix» og «Semper grov mix». Vi pleier ofte kjøpe disse i Sverige, da koster det 175 kr for en eske med 9X500 gram på MaxiMat på Nordby. Pris per pakke på 500 gram i Norge er rundt 35 kroner, så da sparer man nær 150 kroner på 9 esker i sverige.

  Det finnes og en del pastatyper glutenfritt, men noen inneholder soyamel. Schar har en del produkter som smaker godt, og som er å få tak i på mange butikker. I starten må du lese en del innholdsfortegnelser på produkter, men du blir fort vant med det.

  Coop har mørk sjokolade som er trygg, som og er testens vinner her: http://www.bramat.no/kosthold/tester/819-bramat-tester-kokesjokolade#coop-mork_70_kokesjokolade

  Ellers på bloggen her finnes det massevis av oppskrifter, både på bakst, desserter, middager osv. En del oppskrifter inneholder vanlige ting som melk og mel, men mye er tilpasset mine allergier. Jeg tåler jo egg, noe ikke du gjør, men en stor andel oppskrifter her er også uten egg. Og fordelen her er at alle innleggene er godt merket med hva de inneholder.

  Så bruk litt tid på de forskjellige kategoriene her. Hjemme hos meg og kona bruker vi ikke kokebok, vi bruker bare denne bloggen - For her er det meste vi trenger.


  Hvis du har spørsmål rundt dette, eller har andre ting du lurer på er min mor, som driver bloggen, tilgjengelig for å svare, og jeg svarer gjerne og deler av mine erfaringer. Bare ta kontakt på mail eller telefon om du trenger det

  Lykke til med omleggingen, det kan virke uoverkommelig i starten, noe jeg og følte, men i dag lever jeg tilnærmet normalt til tross for mine allergier, og det viktigste er at jeg i tillegg er frisk. Litt ekstra utfordringer og litt tid brukes på å lese innholdsfortegnelser på produkter som skal kjøpes, men man lærer seg fort til hva som er trygt og ikke.

  Mvh Simon Bjerkelund Johansen
  simjohan@online.no
  95201923

  SvarSlett

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com