fredag 5. juni 2015

Kyllinggryte Provence

Sist fredag hadde vi en samling med noen av elevene våre, og da vi hadde en del kylling og løk til overs etter å ha lagd grillspyd, ble dette til en stor kyllinggryte - som vi også kunne dele med andre. Jeg vet ikke helt hvor mange porsjoner det ble, i og med at jeg delte ut til andre også, men jeg vil tippe at det ble ca. ti porsjoner. 

Det er jo en utfordring når en står der og skal lage en ny middagsrett- og ta bilde av ingrediensene en bruker... Da er det ikke bare å tilsette forskjellige ting når en allerede har tatt bilde. 

Spennende ble det, men gryta smakte veldig godt. De som fikk den, kunne gjerne tenkt seg hvitløk i den, så det kan en selvsagt tilsette. I og med at jeg ikke tåler det, er det ikke det i denne. 

I følge de som fikk av gryta, smakte den også godt dagen derpå med bare parmesanost til, så det er jo også en mulighet 


Kyllinggryte Provence (ca. 10 porsjoner)
ca. 1,6 kg kyllingfilet
400 g rødløk
1 bunt vårløk
3 stilker stangselleri
500 g gulrøtter
200 g squash
3 pk hermetisk tomat
ca. 5-6 dl vann + 1-2 dl til utkoking av steikepanna
3 ss kyllingfond (buljong)
salt
pepper
provencekrydder
fersk basilikum
litt sukker (ikke med på bildet)

* Del opp grønnsakene og kjøttet i små biter
* Steik løken til den blir litt myk (kan kas i uten steiking også)
* Kok opp hermetisk tomat, vann og de andre grønnsakene og tilsett så løken
* Steik kjøttet med litt salt, pepper og provence-krydder og ha det i gryta
* Kok ut panna med litt vann, slik at den gode løk- og kjøttsmaken kommer med i gryta
* La gryta koke til grønnsakene er møre: ca. 15-20 minutter
*Smak til med fond og ev., mer krydder
* Hakk fersk basilikum og tilsett dette
* Ha gjerne i litt sukker, det gir en rundere/fyldigere smak

* Server f. eks. med ris til og ev, en god salat. 

- Nå er det mange gode grønnsaker i gryta, så det trengs jo ikke salat, men det smaker godt...

GOD HELG!






























Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com