fredag 15. august 2014

Amerikanske pannekaker

DA fikk jeg endelig prøvd å lage amerikanske pannekaker...

I pinsa var jeg på Færøyene, og en dag spiste jeg lunsj på en kafe, og fikk da blant annet servert små, tykke pannekaker - som jeg tolket som amerikansk type. Som tilbehør var det sirup og yoghurt - og jeg som egentlig ikke liker sirup, falt pladask - og dro hjem og kjøpte lønnesirup! Jeg er heller ikke så glad i naturell yoghurt, men den jeg fikk der, var utrolig god. Den var så fløyelsmyk og fin, og tykkere enn det jeg har smakt tidligere. I ettertid har jeg funnet ut at den lignet på gresk yoghurt, som jeg har kjøpt flere ganger i det siste. 

Som tilbehør til pannekakene i dag hadde vi altså både lønnesirup og gresk yoghurt (vaniljetype - i mangel av naturell) + rømme. Vi hadde også fått ett kilo blåbær av våre venner fra Ukraina som har vært her et par uker, så da ble det nyrørt blåbærsyltetøy også. 

Jeg lette litt rundt på nettet etter oppskrift, og det var ulike utgaver, så jeg fant ut at jeg måtte bare lande på ei oppskrift. Jeg tok utgangspunkt i ei oppskrift fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter, www.melk.no, men gjorde den gluten-og melkefri + tilsatte litt vaniljesukker. 

Dette er første gangen jeg lager denne typen pannekaker, og jeg vet egentlig ikke hvor tykk røren egentlig skal være, da glutenfri røre ofte blir litt tykkere enn med hvetemel, men jeg får heller prøve originaloppskriften senere og så justere mengden. 
Da jeg var på Færøyene kjøpte jeg denne kjekke pannekakepanna. Jeg hadde ikke sett slike i butikken her i Norge, men i ettertid har jeg sett slike flere steder. I og med at panna har teflonbelegg, kjøpte jeg en pannekakespade i plast. Begge var veldig greie å bruke

Så til oppskrifta: 
Amerikanske pannekaker (10-12 stk)
2,5 dl glutenfritt mel (jeg brukte Schär B)/hvetemel
1 ss sukker
1/2 ts salt
1/2 ts vaniljesukker
3/4 ts bakepulver
2,5 dl rismelk/melk
1 egg
2 ss smeltet Soft Spesial/anna margarin/smør

* Bland det tørre
* Visp sammen melk og egg
* Tilsett væsken og rør til en glatt røre
* Tilsett smeltet smør som er litt avkjølt
* La røren stå ca. 15 minutter 
*Bruk ca. 3 ss røre på hver pannekake. Jeg fant ei lita øse der det ble akkurat denne mengden røre
* Pannekakene skal være ca. 12 cm i diameter
* Snu pannekakene når de begynner å få bobler
* Steik de på den andre siden, til de er gjennomstekt
Pannekakene smaker nydelig med lønnesirup...
...men også nyrørt blåbær er perfekt tilbehør :-)
Disse pannekakene er jo melkefrie, men om du tåler yoghurt eller rømme smaker også det godt til 
Vi prøvde ikke med smør og sukker i dag, men det smaker helt sikkert godt, det også :-)
Deilige pannekaker til kveldskaffen: yoghurt og lønnesirup + rømme og nyrørt blåbær

Ha ei god helg!
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com