onsdag 2. juli 2014

Grønnkål som tilbehør til middagen

For et par uker siden fikk jeg med litt grønnkål fra noen kjenninger. Grønnkål er noe jeg aldri hadde smakt, men den kan både smørdampes, kokes eller steikes, den kan brukes i wok, gryter eller supper - eller bare som pynt i ulike retter + + + 

Jeg fikk anbefalt å steike den med litt fløte på panna - og jeg så gjorde. Det ble en positiv opplevelse - som nok vil gjentas. 


Grønnkål er en grønnsak som er svært rik på bl.a. vitaminer, mineraler og kostfiber. Den inneholder f. eks. mye jern, så den er flott for dem som trenger påfyll av det... Grønnkålen har ganske kraftig smak, men blir mildere hvis den blir utsatt for frost - og den kan faktisk fryses! Du kan lese mer om grønnkål på f eks. nettsidene til Bama eller Opplysningskontorer for frukt og grønt

Jeg serverte grønnkålen til grillet flintsteik, sammen med tagliatelle. Jeg stekte den med litt bacon og hadde (laktosefri) fløte på. 

Grønnkålen bør forvelles kjapt, dvs. ha en rask tur nedi kokende vann. Da blir den blant annet midlere på smak. Kok opp vannet, ha kålen noen sekunder i og avkjøl så i kaldt vann 

Steik bacon...
...og så grønnkålen. Den krymper mye, så det blir ikke så mye som det ser ut til. 
Ha over fløte eller fløteerstatning (kokosmelk kan sikkert også brukes)
Legg gjerne kålen over i en bolle og dryss over baconet. 
Server!

Ha en fin uke fortsatt!

Jeg er på ferie i nord - og det blir lite med blogging om dagen...
Jeg tar gjerne noen matbilder innimellom, men det blir litt for lite systematisk - og jeg glemmer gjerne å ta av de ferdige rettene :-(Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com