onsdag 28. januar 2015

Fiskekake med fargerik og varm grønnsaksalat

I dag får du tips om godt tilbehør til f. eks. fiskekaker: fargerik og varm grønnsakssalat. 

Jeg kjøpte fiskekaker i fiskedisken på Meny, de er glutenfrie, men inneholder melk. Det finnes imidlertid fiskekaker som også er melkefrie, bl.a. har  Lofoten noen produkter (men i alle fall noen av dem inneholder hvitløk, så da kan ikke jeg ha dem)

Jeg skulle egentlig servere tagliatelle (båndspagetti) til middagen i dag, men det var det tomt for, så da ble det pasta penne i stedet. Man kan selvsagt bruke poteter eller potetmos til - eller rett og slett bare grønnsaker til. Da trenger man imidlertid litt mer grønnsaker.

Fargerik og varm grønnsaksalat
(beregn ca. 150 g grønnsaker pr.person hvis du har pasta, potet eller noe annet til)
hodekål
gulrot
rødkløk
squash
sjampinjong
----
olje, salt, pepper
----
appelsin

*Skjær grønnsakene i tynne strimler
(Gulrota kan gjerne skjæres med grønnsaksskreller først - og så med kniv)
* Varm litt olje, og ha i grønnsakene
* Ha på salt og pepper
* La grønnsakene surre til de er blanke
* Steik/varm til slutt fiskekaken(e)
* Legg på fiskekake, pasta og den varme grønnsakssalaten
* Topp gjerne maten med noen appelsinbiter som gir frisk og god smak
* Jeg ønsket litt pynt på fatet, og tok noen grønne blad fra en Baby leaf-blanding + noen små tomater
-------
Jeg lagde ingen saus til, men det kan selvfølgelig brukes. Jeg hadde soyasaus denne gangen, men ellers kan f. eks. dressing eller ketshup brukes. 

Nyt et fargerikt og godt måltid!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com