Jeg har flere oppskrifter på kjøttsupper her på bloggen, men i og med at det er så kjekk mat å lage, kommer det en ny utgave i dag (ligner sikkert på andre oppskrifter her...).
I denne suppa har jeg brukt av det jeg hadde av grønnsaker i kjøleskapet (har ofte en del på lur). Jeg brukte ganske mange typer grønnsaker her, men du kan fint lage suppa med bare noen få. Jeg kokte en sommerkotelett og jeg brukte stekt kjøttdeig. Vi kjøper ofte kjøttdeig når det er på tilbud, steiker opp, avkjøler raskt og fryser ned. Da har vi lettvint ingrediens til både supper, taco(suppe), pizza, kjøttsaus m.m.
Selv om man kanskje tenker at kjøttsuppe er for kalde høst- og vinterdager, er det utrolig godt med slik suppe på sommeren også. Lag en stor porsjon og så varmer du opp dagen derpå.
Denne oppskrifta gir ca 2 l suppe. Du kan ha mer/mindre vann i den, alt etter for fyldig du vil ha suppa.
Enkel kjøttsuppe (ca. 2 l ferdig suppe, 3-4 porsjoner)
ca. 1,3 l vann
1 sommerkotelett
400 g kjøttdeig (råvekt)
ca. 500 g grønnsaker
(jeg brukte: kålrot. gulrot, pastinakk, sellerirot, løk, fennikel, purre og chili)
salt/pepper
ev. fond/buljong
* Kok opp vannet
* Ha i sommerkoteletten og la den koke/trekke noen minutter til kjøttet er mørt
* Rens av kjøttet og ha det tilbake i kjelen sammen med stekt kjøttdeig
* Mens kjøttet koker/trekker, kutter du opp grønnsaker i små biter, ha det i suppekjelen
* Kok noen minutter til grønnsakene er møre
* Smak til med salt/pepper og ev. fond/buljong om du syns det trengs
(husk at både kjøtt og grønnsaker gir smak. Kjøttet er også litt salt)
Etter en halv times tid har du deilig suppe klar til servering
Odin potetflatbrød smaker nydelig til suppa, men også anna brød er godt til,
enten det er foccacia, rundstykker, bagetter, vanlig brød eller noe anna.
Ha en fin søndag fortsatt og ei god uke.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com