I dag blir det oppskrift på en ny type melkefri is, nemlig is lagd av Schlagfix-fløte. Jeg har tidligere lagd mye is av erlet (se tidligere innlegg på bloggen), men nå ville jeg prøve denne.
Fløten er kjøpt på allergimat i Kristiansand. Den er nøytral i smaken og god både til kaker, desserter ol. Den er grei bl.a. fordi det er små pakninger (2 dl) i forhold til Erlet som bare er å få literskartong og som må brukes i løpet av noen få dager. Ulempen med denne er at den er ferdig søtet, så det må man være obs på. Det finnes også en type matfløte i samme merke + en type på sprayboks, men den er det soya i :-(
Jeg lagde sjokoladeis denne gangen, og i og med at både sjokoladen og sjokoladesausen er søt + at jeg lagde isen med eggedosis og måtte ha i sukker sammen med eggene, ble den litt for søt etter min smak. Det hadde nok vært bedre å tilsatt usukret bær/frukt, men det får bli en annen gang...
2 egg
50 g sukker
2 ts vaniljesukker (kan sløyfes)
1 pk Schlagfix-fløte
50 g kokesjokolade
sjokoladesaus
Pisk eggedosis av egg og sukker
Stivpisk Schlagfix-fløten i en annen bolle
Hakk sjokoladen
(Jeg brukte COOPs kokesjokolade. Den er melkefre, bare "spor av" melk/nøtter)
Bland eggedosis, fløten, vaniljesukker, sjokolade og sjokoladesaus til du får en smak du liker
Frys ned isen i passe store beger/bokser og kos deg med nylagd is etter noen timer :-)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com