tirsdag 25. februar 2014

Østeninspirert fiskesuppe

I dag får du oppskrift på en østeninspirert fiskesuppe. Suppa er dessverre ikke noe for den som er allergisk mot fisk, (f. eks. allergikeren vår), men den vil nok passe mange andre. Den er uten gluten og melk, men det er soyasaus i den. Hvis du ikke tåler gluten, må du passe på å velge en glutenfri soyasaus. Om du er en av dem som er allergisk mot soya, vil jeg tro at soyasausen kan byttes i buljong (ev. annen saus som tåles), men dette har jeg dessverre ikke fått prøvd ennå. 

Oppskrifta til suppa fant jeg bak på en pakke med frossen sei som jeg kjøpte på Rema 
(fra Norway seafood). I og med at den bare trenger noen få minutter koketid, er suppa rask å lage. 

Jeg hadde ikke vårløk, derfor brukte jeg vanlig gul løk. Jeg tok også mindre kokosmelk enn det sto på pakken (sto 3 bx). I og med at jeg ikke tåler hvitløk, brukte jeg min hjemmelagde red curry paste. Oppskrift på den finner du her
Østeninspirert fiskesuppe (4-5 porsjoner)
2 bx kokosmelk (jeg brukte lett)
1 pk/bx hakket tomat
4-5 dl vann (skyll melkeboksene/tomatpakken-boksen)
ca. 1/2 kinakål
1 løk (3 vårløk)
1 pk, ca. 600 g, seifilet 
1 ss fond/buljong
3 ts soyassaus 
(husk glutenfri om du trenger det, ev. bytte med buljong?)
ca. 1 ts salt
1,5 ts red curry paste

Kutt kinakål i strimler og løk i biter
Kok opp kokosmelk, tomat og vann og ha kål og løk oppi. Kok et par minutter. 
TIlsett fisk i biter/terninger og la det trekke i ca. 5 minutter. 
Smak til med soyasaus, fond/buljong, red curry paste og salt - og server med godt brød. 
Vi hadde nystekte mini flutes i går - og foccacia fra fryseren da vi varmet opp suppa i dag
(for glutenfri foccacia, se her ). 
Lys, servietter og blomster må en ha - selv om det er hverdag. 
Morsdagsrosene fikk et nytt liv da de ble kuttet helt ned og lagt i ei lita skål. 
God smak - og flotte farger. 
Hadde jeg hatt vårløk, ville det vært fint oppi. Savnet litt grønnfarge...

Ha ei god uke. Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com