lørdag 21. februar 2015

Biffsnadder med båtpotet og krydderbernaise

Biffkjøtt kan brukes til så utallig mange retter! De fleste forbinder jo biff med helg, men man kan jo bruke biff til hverdags også. Det hender at butikker har biffkjøtt på tilbud, og da passer det spesielt godt å slå til (det hender også at noe er nedpriset pga. kort holdbarhet). 


Det er ikke så ofte jeg kjøper biffsnadder ute på "by'n", da det ofte er mye paprika i - og det er ikke det jeg tåler best... Men når jeg lager det hjemme, har jeg jo muligheten til å velge de grønnsakene jeg liker best - og da "er saken biff". 

Jeg tenkte først og fremst farger denne gangen - og valgte gulrot, squash, sjalottløk og champignon. 

Når det gjelder pommes frites, potetbåter ol., syns jeg at de ofte trenger mye lengre steiketid enn det som står på pakken, så jeg kjøpte Potetbåter ekspress (Rema 1000), som bare skulle steikes i 12 minutter. De smakte godt - og steiketiden stemte. Husk bare å beregne tid til å varme opp steikovnen....

Til saus valgte jeg krydderbernaise fra Toro. Den er uten gluten, melk og soya, og da kan man velge den melken/væsken og smøret man tåler. Jeg bruker imidlertid svært lite, eller ikke noe, smør i slike sauser - og syns den blir like god. 

Biffsnadder med potetbåter og krydderbernaise (ca. 2 porsjoner)
ca. 300 g Biffkjøtt
8-10 små champignon
6-8 sjalottløk
1 gulrot
ca. 1/3 squash
olje til steiking
salt/pepper

potetbåter (ca. 150 g pr.pers)

Krydderbernaise (Toro)

* Del opp grønnsaker og kjøtt
* Begynn med å steike løk og champignon et par minutter
* Tilsett så squash og gulrot og steik videre til de begynner å bli litt myke
* Ta grønnsakene ute av steikepanna og steik så kjøttet
* Bland kjøtt og grønnsaker (og hold det ev. varmt til potet og saus er klare)
* Smak til med salt og pepper

*Kok krydderbernaise etter anvisning på pakken (bruk den melken/smøret som du tåler)
* Steik potetbåtene etter anvisning på pakken

*Legg gjerne litt pynt på fatet...
...og ha så på biffsnadder potetbåter og krydderbernaise
Nam, nam!

Ha ei god helg!




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com