onsdag 6. november 2013

Middelshavsfrokost

Én minus ute, frost på bakken og snø i fjellene - og middelhavsfrokost på morrakvisten... Joda, det går an å få en smak av Spania også hjemme i Bø :-)

Da jeg var i Spania tre uker sommeren 2008, spiste jeg stort sett ristet toast med ferskenmarmelade til frokost alle dagene. MEN et par dager fikk jeg også servert middelhavsfrokost av damen jeg bodde hos. Frokosten er en ganske grei sak: ristet baguetter, olivenolje, hakka tomater og salt. 

Mannen min og jeg var i Spania i oktober, og da kjøpte jeg blant annet en fin, liten flaske med olivenolje - og nå på morran dag ble den innviet.

Jeg hadde noen havlstekte miniflutes/baguetter (First Price) i fryseren og også noen cherrytomater som begynte å bli overmodne, så da valgte jeg rett og slett en spansk frokost i dag. 

Om du ikke kan ha gluten, finnes det glutenfrie baguetter å få kjøpt 

Baguett(er)
Olivenolje
Tomater
Salt (jeg brukte maldonsalt, men "vanlig" salt er helt greit)

 Rist baguetten(e) i brødristeren (jeg stekte dem ikke først)
Ha over olivenolje
Hakk tomat og legg den på
Dryss over salt - og...

NYT!

Da er klokka passert halv åtte og jeg må avgårde til jobb. Det er én minus ute, 
frost på bakken og snø i fjellene, 
men jeg har en smak av middelhavet i kroppen :-)

En liten stopp på en avkjørsel på vei til jobb i dag for å fange litt av Telemarks vakre natur 

Ha en god dag!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com