tirsdag 1. oktober 2013

Quesadilla med- og uten alt

På lørdag lagde jeg quesadilla (med alt) til oss to gamle i heimen - og da fant jeg ut at jeg måtte jo prøve en "uten alt"-utgave også. Vi hadde bare brukt to av lefsene i pakken vi kjøpte, og i dag ble det derfor samme menyen+ allergiutgave
Nå er det jo slik at om retten skal kalles quesadilla, så må det være med ost, da queso er spansk og betyr ost... Det er jo slik, som jeg har skrevet mange ganger før (og som stemmer for allergikeren vår), at de fleste med melkeallergi tåler litt ost. Tåler du ikke "vanlig" ost, finnes det mozarella av bøffel, i alle fall på butikker med godt utvalg, og det finnes også soyaost - om du tåler det. 

Jeg lagde to "vanlige" quesadillas i dag og én utgave av "uten alt". På sistnevnte tok jeg ost (norvegia) på halvparten og hamburgerdressing på den andre. 
På lørdag brukte vi kylling, løk, bacon, mais og ananas og i dag brukte vi kjøttdeig, løk, mais og ananas. Den med kylling er nok favoritten... 
I dag blandet jeg alt fyllet i en kjele. Jeg bruker hjemmelagd tacokrydder, ca. 2 ts til 300 g ferdigstekt kjøttdeig. Jeg kunne nok hatt litt mer. Fordelen med dette krydderet er at det er uten hvitløk, altså kan jeg trygt spise det uten å bli dårlig...

"Vanlig" utgave
olje
tortillalefser
ost
kjøtdeig
løk
mais
ananas
tacokrydder

Jeg brukte litt olje i steikepanna, men i noen oppskrifter står det at panna skal være tørr. 
Varm olja, legg en lefse i bunnen, ha på ost og fyll, så på mer ost og til slutt en lefse til. Klem litt sammen. Steik under lokk til osten begynner å smelte og lefsa har fått fin farge. Snu og steik videre på den andre siden. Jeg brukte et fat for å få snudd quesadillaen. 
Del gjerne quesadillaen i fire snipper. Server med f. eks. rømme, dressing, guacamola, salat... Altså, det som du liker og har lyst på. 

Quesadilla "uten alt"
Jeg kjøpte glutenfire lomper på Rema, men de hadde også glutenfrie tortilla, men de var med melk. 
Fyllet er det samme som til de "vanlige", og så brukte jeg som sagt ost på halvparten og Idun hamburgerdressing opå den andre. Dressingen er uten gluten, melk og soya. Rømme (ev. lactosefri eller rmed soya) smaker nok også godt. 
glutenfrie lomper (tortilla)
ost/dressing (ev. rømme)
kjøttdeig
løk
mais
ananas
tacokrydder

Varm litt olje i panna, ha på ost eller dressing, så fyllet, mer ost/dressing og til slutt lompe på toppen. 
Steik til lompa får fin farge og ev. ost begynner å smelte. Snu (ved hjelp av et fat/lokk) og steik videre på andre siden. 
Server med f. eks. salat. 

Konklusjon: en enkel og grei rett som kan lages helt "uten alt", men da kan det vel kanskje ikke kalles quesadilla... Har du rester av av tacofyll, er dette en grei måte å bruke dette opp på. Dette er også en billig rett å lage, så den har altså mange fordeler...

Ha ei fin uke videre!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com