For noen uker siden så jeg ei oppskrift på muffins med rødbeter, og da fant jeg ut at jeg ville prøve å bake det. Jeg dro selvsagt ut samme dag og kjøpte rødbeter - og siden har de ligget der...
I dag begynte jeg å leite etter oppskrifta. Jeg mente det var på VGs nettsider, men der fant jeg ikke noe. Jeg søkte også ellers på nettet, men fant ikke den jeg leita etter. Det er mulig at jeg husker feil, at det egentlig var sjokoladekakeoppskrift jeg så på, for det fant jeg oppskrift på (du finner originaloppskrifta her). I alle fall brukte jeg den i dag, tilpasset til gluten/melkefri utgave - og stekte røra i muffinsformer.
Muffins med rødbeter, 14-15 stk
(jeg halverte originaloppskrifta)
2 små egg
100 g sukker
125 g rødbeter
100 g Soft Spesial
100 g melkefri kokesjokolade
100 g Semper finmix
1 ts bakepulver
1/2 ts vaniljesukker/vaniljeekstrakt
* Pisk eggedosis
* Smelt margarin og ha i sjokoladen, rør sammen
* Tilsett smør/sjokolade-blandingen i eggedosisen
* Sikt sammen mel, bakepulver og vaniljesukker og ha det i
(vaniljeekstrakt has i eggedosisen)
* Skrell og rasp rødbeten (på det fineste på rivjernet) og bland det i røra til slutt
* Fyll røra i muffinsformer, f. eks. 14-15 stk, alt etter størrelsen
(originaloppskrifta var på sjokoladekake, dobbelt av denne mengden og rund form 22 cm)
* Steik ved 180 grader i ca. 12 minutter
Muffinsene kan serveres f. eks. med melisdryss eller ostekrem. Jeg lagde ostekrem i full fart, på slump: blanda sammen litt Philadelfiaost, melis, mykt smør og vaniljeekstrakt (vaniljesukker kan brukes). Jeg toppet det med stjernepynt.
Nå er klokka ca. halv elleve - og jeg har rukket å spise frokost, bakt muffins og drukket formiddagskaffe med nystekte muffins (!).
Nam, nam! Saftige og gode muffins med nydelig farge!
Særlig de muffinsene som ble stekt i de høye muffinsformene ble veldig saftige. Det stor forskjell på de og de som var stekt i de "vanlige" formene, så jeg må nok ut og kjøpe flere av den sorten :-)
God helg!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com