fredag 21. februar 2014

Deilig fredagssalat med timiankylling, spekeskinke - og nystekt foccacia

UTROLIG! Jeg har lagd "vanlig" foccacia! Det er ikke ofte!

Jeg tror kanskje jeg har lagd det to ganger før, for vanligvis lager jeg bare glutenfri utgave. Jeg er fortsatt der at jeg er ikke helt sikker på hvilken jeg liker best. Begge er jo gode...

Mens mannen min har holdt på å snekre i kjelleren, har jeg rettet nynorsktentamener. Helt fri i vinterferieuka er det altså ikke... Istedenfor middag midt på dagen, lagde jeg salat og foccacia i kveld - og det smakte kjempegodt!
Istedenfor å blande salaten ferdig, hadde jeg hver ingrediens for seg, og så tok vi selv det vi ville ha - og hvor mye vi ville ha. 
Jeg hadde stekt kyllingfilet med timian og Tandori kyllingkrydder og i tillegg stekte jeg noen skiver spekeskinke. Det smaker utrolig godt med sprøstekt spekeskinke i salat. 
Kinakål og crispiesalat + baby leaf-blanding var det grønne innslaget.
I tillegg hadde jeg kokt egg (delt i båter) og pasta (skjell/penne), og så hadde jeg funnet fram ananas, ost, agurk, mais og tomat. 
Som nevnt, ble det altså "vanlig" foccacia i dag. Jeg slumpet sammen en deig, men hadde omtrent dette i: 

Foccacia - "vanlig"
25 g gjær
3 dl lunkent vann
4 ss olivenolje
1/2 ts salt
1/2 ts sukker
ca. 5 dl hvetemel
--------
olivenolje
maldonsalt/fingersalt
timian
basilikum
--------
Form: ca. 20x30 cm
Steiking: 200 grader i ca. 20 minutter
--------
Løs opp gjæren i lunkent vann. Tilsett olje, salt og sukker. Så has melet i, til deigen blir klissen. Jeg brukte kjøkkenmaskinen og lot den gå i ca. 10 minutter. Ha deigen over i ei form med bakepapir. Hell over litt olivenolje, stikk fingrene ned i deigen, slik at olja kommer nedi. Strø maldonsalt og krydder over deigen og la den heve ca. 30 minutter. Steik ved 200 grader i ca. 20 minutter. Avkjøl på rist. 
Om du ønsker å lage glutenfritt foccaciabrød, ligger det oppskrift på det fra før her på bloggen (se her). Du kan også bytte ut hvetemelet med glutenfritt mel i denne oppskriften. 
Deilig salat med timiankylling og spekeskinke + nystekt foccacia på en fredags kveld. Eplemost fra Egge Gård i Lier smaker fortreffelig til :-)

God helg!

2 kommentarer:

  1. Man kan jo få så mange flotte farger når man lager salat. Det som er så greit, er at det er greit å ta det man har i huset - og i tillegg er det let å tilpasses ulike allergier. Jeg er nok litt for tradisjonell når jeg lager salat: mais, ananas, tomat, agurk.... Tror jeg må utvide salathorisonten litt :-)

    God helg til deg!

    SvarSlett

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com