onsdag 19. desember 2012

Pepperkakebakst i heimen - og fra butikken

Tradisjonenene er viktig å ta vare på, så da hører julebakst hos familien Johansen med 

På mandag hadde vi besøk av barnebarnet vårt, Thea, og to kjekke gutter: Clinton og Joseph (mamma'n deres måtte jobbe denne dagen, så det var litt dumt). Vi bakte "vanlige" pepperkaker + pepperkakehus som de kunne ta med hjem. Det var stor stemning, til tross for at Thea ble fort lei, men nå er i alle fall de kakene  i boks, bokstavelig talt, og pepperkakehusene forhåpentligvis på plass hjemme hos dem. 

Det er jo så mange oppskrifter på pepperkaker, og jeg legger ikke ut noen her. Alle har sikkert sin favoritt! Det er litt styr å lage slik deig, syns mannen i huset (og det er som regel hans prosjekt), så vi snakka fakstisk om at neste år blir det kjøpe-deig.... (så får vi se om vi husker det)
Dyp konsentrert i pepperkakehus-bakinga.
Huset pyntes etter alle kunstens regler
To gjeve pepperkakebakere. 
Pepperkaker med nonstop og litt grumset julebrus fra Telemark. Da er det jul!
_________________________

Pepperkaker for allergikeren, blir derimot ikke bakt! Noen ganger er det veldig greit å kunne ty til kjøpeutgaver - og når Semper har pepperkaker som smaker godt, da blir det det :-)


Semper sine pepperkaker fås kjøpt i mange dagligvarebutikker. De koster i overkant av 30 kroner, men da allergikeren var i Sverige for et par uker siden, fant de tre for 25 (!?) Litt forskjell på prisen! 
Pepperkakene er uten melk, gluten, soya og nøtter, så de passer for mange allergikere. 
Innehold:
Brun farin, vegetabilsk margarin (veg. oljer, vann, salt, emulgator (E471 veg.) fargestoff(E100, E160b), aroma), rismel, maisstivelse, sirup, potetmel, modifisert potetstivelse, vann, sukker, krydder (kanel, ingefær, nellik), fortykningsmiddel (E412, E464, E401, E440), salt, bakepulver (E500, E575).
Kaffe og pepperkaker fra Semper. Ikke å forakte det heller :-)

Her går det ellers i full fart om dagen med mange gjøremål på jobben. I tillegg hadde jeg eksamen på torsdag, så det har blitt litt lite tid til blogging i det siste. Til helga kommer imidlertid et "gjesteinnlegg" fra allergikeren vår. Da får vi vente i spenning og se hva han vil dele, om det blir om det å få en heavy allergidiagnose midt i tenåra - eller om det blir om favorittjulebaksten hans...

Ha en fin kveld!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com