lørdag 3. juni 2017

Kari Irenes kefirkake uten egg

For mange år siden fikk jeg oppskrift på ei kefirkake uten egg fra ei flott dame fra Nord-Norge, nemlig Kari Irene, og dermed har kaka fått navnet Kari Irenes kefirkake uten egg


Denne kaka er altså uten egg og derfor kjekk for de som ikke tåler det. Den er derimot med både gluten og melk (naturlig i og med at det er en kefirkake). Uten at jeg har prøvd, vil jeg tro at det vil fungere med laktosefri surmelk/rømme/yoghurt eller andre alternative melkeprodukt, f. eks. soya- eller havrerømme/yoghurt. Jeg har heller ikke prøvd å lage den glutenfri (ennå). 

Kake er saftig og god - og den gir mange kakebiter. Man kan velge å lage sjokoladeglasur, men jeg syns den er best med karamellglasur. Den er ganske søt, så kanskje det kan være lurt å ha litt mindre sukker i (ikke prøvd). Særlig karamellglasuren kan oppleves søt, men man får litt anna inntrykk når den kommer på kaka. 

 Kari Irenes kefirkake uten egg
kake
1 l kefir
8 dl sukker
4 ts natron
12 dl hvetemel
3 ts kanel
200 g smeltet margarin
----
stor langpanne
175 grader ca. 45 minutter

glasur
100 g smeltet smør
 melis til passe tykk glasur (ca. 3-400 g)
2 ts vaniljesukker
2 ss kaffe
2 ss karamellsaus

(hvis du ønsker sjokoladeglasur: 4 ss kaffe og 2 ss kakao)

Framgansmåte kake:
* Bland sammen kefir, sukker og natron
* Bland mel og kanel og ha det i vekselvis med det smelta smøret
* Ha røra over i langpanne kledd med bakepapir
* Steikes ved 175 grader i ca. 45 minutter




Framgansmåte glasur: 
* Smelt smøret
* Ha i de andre ingrediensene og rør sammen til en glatt glasur
* Smør glasuren på kaka når den er lunken eller kald, lag gjerne mønster med en gaffel




Og da er det bare å nyte Kari Irenes kefirkake uten egg sammen med en god kopp kaffi :-) 

God pinse!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com