onsdag 7. januar 2015

Fylte egg

Fylte egg smaker godt, de ser flotte ut - og passer godt hvis man skal servere tapas eller lage koldtbord. 

Da vi hadde tapas 2. juledag, lagde jeg blant annet slike egg. Svigerdatteren vår, Monica, lagde majones uten soya, slik at også Simon kunne spise dem. I ettertid har jeg imidlertid funnet ut at Mills majones er uten soya... :-)

Jeg lagde to varianter: noen med bacon og noen mer reker, og her kommer framgangsmåten: 
* Kok eggene i ca. 10 minutter, til de er hardkokte
* Del dem i to
* Ta ut plommene og legg dem i ei skål
* Legg resten av eggene på fat, gjerne på et lag med salat, f. eks. crispie
* Bland eggeplommene med majones
Du finner oppskriften på hjemmelagd majones på Monicas blogg eller på utenalt.  Hun lagde av to eggeplommer - og jeg brukte ca halvparten. 
* Ha i finhakket purreløk (det hvite)
* Smak til med salt og pepper
Jeg skulle egentlig ha dijonsennep i, men trodde ikke jeg hadde det, men fant det etterpå...

* Del blandingen i to
* Ha i finhakket, sprøstekt bacon i den ene delen og finhakket reker i den andre
* Fyll gjerne blandingen i en pose, klipp av et hjørne og fyll blandingen i de halve eggene
* Ha litt bacon på toppen på de som har baconfyll og reker på de andre
* En lite persillekvast på toppen pynter opp

Ha en fin dag videre!




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com