tirsdag 26. november 2013

Lettvint sjokoladekake og fyrstekake

... en liten test av (mini)kjøpekake

På Sønstebøtunet kjøpesenter i Bø (Telemark) har Bonus helse sitt utsalg av helsekost. Her finnes det også masse gode allergivarer, og jeg bruker å ta meg en tur innom innimellom for å sjekke hva som fins. 

En del av meltypene har mandelmel i seg, så de er ikke aktuelle for oss, men det er masse annet spennende der, både melblandinger, kakemikser, ulike melkeerstatninger, oljer + + + .  
Da jeg var innom for noen uker siden, kjøpte jeg med et par nye meltyper (prøvd det ene), og ellers fikk jeg med et par (mini)kaker fra Beto helsebakeri. Bakeriet har ulike produkter, både brød, boller, kaker, julebakst m. m. 

Jeg fikk med sjokoladekake og fyrstekake - og fant ut at jeg skulle gjemme dette til Simon (allergikeren vår) og kona hans, Monica, kom på besøk. Simon kan jo ikke ha mandler, men jeg visste at Monica var glad i dette. 
Like før de kom, oppdaget jeg at kakene inneholder melange uten melk og salt. Jeg ser nå at på nettsiden til melange står det at den ikke innholder annen soya enn soyalecitin, men jeg mener at tidligere inneholdt denne soya, så derfor turte jeg ikke å servere dette til Simon.Jeg vet at flere margarin/smørtyper har endret på ingrediensene og ikke innholder soya lenger, men jeg vet ikke når dette ble endret for melange (eller har jeg tatt feil hele tiden???)
 Sjokoladekaka: Vi var enige om at sjokoladekaka smakte ganske greit, men den var litt tørr. Jeg tenkte at grunnen kanskje kunne være at den ikke var så høy - og da blir gjerne kakene litt tørrere. 


Fyrstekaka: Personlig syns jeg at fyrstekaka smakte bedre enn sjokoladekaka. Monica syns at den gjerne kunne hatt mer mandelfyll, men det syns ikke jeg - for jeg er egentlig ikke så glad i mandler. Kaka var litt smuldrete, men det hender det jo at glutenfri bakst blir. Kanskje "vanlig" fyrstekake også er det (spiser aldri det...)???
Personlig er jeg mest glad i hjemmebakt, men kakene er veldig greie om en trenger noe lettvint. De oppbevares i fryseren og tiner fort, slik at om du f. eks. får uventet besøk, er det greit å ha noe på lur
Om en ikke har butikk i nærheten, er det mulig å bestille kaker og andre produkter på nettsiden til Beto helsebakeri

Er du i Bø, anbefaler jeg deg å ta turen innom Bonus helse og sjekke utvalget der :-)

Ha ei god uke!


2 kommentarer:

  1. Helsebakeri...eg veit ikkje om de er noko særleg bettre. Eg skulle nå aldrig bake ei fyrstekake med ingredienser frå eitt helsebakeri.

    SvarSlett
    Svar
    1. Eg forstod ikkje heilt kva du meinte, om baking med ingredienser frå eit helsebakeri... Denne kaka er ferdigkjøpt frå Beto helsebakeri.

      Slett

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com