mandag 11. mai 2015

Hjemmelagde fiskepinner - "med alt"


Etter inspirasjon fra vår datter, ble det hjemmelagde fiskepinner til middag i dag. Før helga publiserte hun nemlig et innlegg der hun hadde oppskrift på deilige hjemmelagde fiskepinner, etter inspirasjon fra bloggen Fru Timian

Fiskepinnene så veldig gode ut, og i og med at jeg hadde fri fra jobb i dag, fant jeg ut at jeg ville lage dette. Jeg kjøpte fisk på KIWI, en pk på ca. 400 g med torskefilet. Denne gangen ble hele retten "vanlig" utgave, "med alt": både gluten, melk og egg - og selvsagt fisk (beklager Simon, allergikeren vår)... Men: nederst i innlegget, er det tips for hvordan fiskepinnene kan tilpasses noen allergier. 

Hjemmelagde fiskepinner (2-3 porsjoner)
ca. 400 g fisk
3/4 dl hvetemel
3/4 dl griljermel/tørket og knust brød (jeg brukte knekkebrød)
3/4 d. knust corn flakes
3/4 -1 dl finrevet ost
salt
pepper
1-2 egg
olje til steiking

* Del opp fiskebitene 
* Visp eggene sammen
* Bland de tørre igrediensene og ost
* Varm opp olje i steikepanna
* Dypp fiskebitene først i egg og så i mel/osteblandingen
* Legg over i den varme panna og steik til fisken får fin farge på begge sidene
* Legg over på et serveringsfat og server f. eks. med poteter og grønnsaker i form
Potetform (2-3 porsjoner)
400 g mandelpotet
100 g gulrot
100 g squash
3 sjalottløk
1 stor champignon
fingersalt/maldonsalt
potetkrydder
olivenolje
Deilig hjemmelagde fiskepinner og potet- og grønnsakform :-)
--------------------

Etter middagen begynte mannen min å snakke om at de hadde melkesuppe etter fiskemiddagene da han var barn... Når man begynner å snakke slikt, fører det ofte til handling - og dermed gikk turen i full fart ned på butikken hvor jeg fikk kjøpt Fjordland ferdiglagd risgrøt og hel melk - og så ble det melkesuppe til dessert (oppskrift får komme en annen dag). 
Godt var det også :-)
--------------------

* for glutenfri utgave:
   - bruk glutenfritt mel, corn flakes og tørka brød/griljermel
* for melkefri utgave:
   - kutt ut ost, ev bruk en ost du tåler
* uten egg:
   - la fisken være litt fuktig og vend den i melblanding. Noen bruker eggerstatningen "No egg"
* uten fisk:
   - det er nok ikke så lett... :-(

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com