onsdag 23. mai 2012

Marinert kylling på grillen

Grillsesongen har startet! Her skinner sola, det er rundt 25 varmegrader i skyggen - og jeg sitter inne og retter prøver :-(

MEN middag må en ha - og hva passer vel bedre en varm sommerdag enn å grille kylling?

I dag hadde vi en enkel grillvariant, olivenolje med Tandori kyllingkrydder (Hindu), men da jeg grillet kylling sist, lagde jeg en marinade av det jeg fant i heimen: olivenolje, sitron, urtekrydder, litt sukker og frisk basilikum og oregano. Jeg blandet alt i en pose og la kjøttet oppi (husk å legge posen i en form eller et fat i tilfelle posen ikke er helt tett). Det ble utrolig god smak etter bare et par timer marinering.

På Gildes nettside kan du ev. lese mer om marinering om du ønsker det (http://www.gilde.no/marinering/category13225.html)
 Jeg plukket bort bladene før jeg grillet kjøttet
 Nå er det sommer....
I dag hadde vi "bare" vanlig ris, men om du tåler gluten, anbefaler jeg deg å prøve byggris. Det smaker veldig godt! Men hvis du ikke tåler gluten, og er lei av ris, kan du f. eks. prøve quinoa. Det er kjekt med litt forandring :-)

God kyllingmiddag! 
(enten du tåler det ene - eller det andre..)


PS. Husk grønnsaker....

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com