Jeg har et par ganger i det siste lagd en enkel utgave av kanelsnurrere (og boller), både hjemme og på jobb. Jeg har da lagd en litt klissen bolledeig som jeg har lagt i store muffinsformer og har så rørt sammen mykt smør, sukker og kanel, hatt det i sprøytepose og sprøytet ned i bollene før heving. Raskt og greit - og saftige, gode snurrere.
Jeg har brukt oppskrifta som jeg brukte da jeg lagde bolle-foccacia.
Kanelsnurrere (boller)
100 g soft spesial
5 dl eplejuice
1 egg
1 pk (fersk) gjær
1/2 ts salt
3/4 ts kardemomme
75 g sukker
ca. 750 g Semper finmix
--------
soft Spesial
sukker
kanel
--------
ca. 225 grader i 10-15 minutter
* Smelt smør og la det bli lunkent sammen med eplejuicen
(37 grader for fersk gjær, litt varmere på tørrgjær)
* Rør ut gjæren
* Tilsett egg, salt, kardemomme og sukker
* Ha til slutt i melet
* Legg deigen i smurte (store) muffinsformer
* Bland sammen mykt smør, sukker og kanel og ha det i en sprøytepose/plastpose
* Sprøyt blandingen i sirkler nedi deigen
* Etterhev snurrerne/bollene (noen av mine ble litt for mye hevet...)
* Steik snurrerne/bollene ved ca. 225 grader i 10-15 minutter
Klart for kaffi og nystekte kanelsnurrere :-)
Ha ei god helg fortsatt!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com