onsdag 27. september 2017

Rotmos - med hjemmedyrkede grønnsaker

Det er lite allergibakst/matlaging på meg i høst... 
Dagene flyr stort sett avgårde til alle mulige andre aktiviteter, så derfor får jeg heller dele litt "vanlige" middagstips med dere (for middag har vi jo både titt og ofte)


Her om dagen stekte vi en kjøttpudding som vi hadde i fryseren (frossen ned rå), og som tilbehør hadde vi deilig rotmos - lagd av grønnsaker fra egen hage.


I år har vi nemlig prøvd oss på et kjøkkenhage-prosjekt, og vi har sådd og høstet potet, kålrot, gulrot, pastinakk, grønnkål, ruccula, flere typer salater og noen urter. Vi sådde også noen spiselige blomster, men disse har vi ikke spist, men hatt til pynt. 
Jeg har jo også tidligere lagt ut oppskrifter på rotmos, men "en god ting kan ikke gjentas for ofte", derfor oppskrift på det i dag...

Jeg brukte fire typer grønnsaker, men her er det bare å velge det du liker og har, om det er bare et par sorter - eller mange. Jeg beregner ca 300 g pr. pers. 


Rotmos (2 posjoner): 
potet
kålrot 
gulrot
pastinakk
(tilsammen ca, 600 g)
ca 1 ss smør
salt/pepper
litt kokevann fra grønnsakene


* Skrell og del opp grønnsakene
* Kok møre i lettsaltet vann
* Hell av det meste av vannet, men ta vare på det og bruk det å spe mosen om den blir for tykk
* Mos potetene (kan også bruke stavmikser)


* Tilsett litt smør og smak til med salt og pepper


Klar for middag: kjøttpudding med rotmos - og litt salat som var igjen fra dagen før. 
Middag med skikkelig mye grønnsaker, altså

Det ligger også ute flere oppskrifter på kjøttpudding, bl.a. her

Ha ei fortsatt god uke!


2 kommentarer:

 1. For en flott blogg er en dame på 40 41 snart har ingen matallergier dirkete kun pollen og peanøtter og andre nøtter så må være forsiktig med en del ting jeg liker å lage mat fra grunnen av. jeg har en sykdom som heter Die george syndrom altså medødt ledd feil i begge kne skjeller og ledd feil i begge tomler.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for tilbakemelding.
   I bloggen er det mange "vanlige" oppskrifter, altså oppskrifter på mat som vi bruker, enten "allergikeren" vår er hjemme på besøk eller vi er alene. Tenker at det kan være greit å se slike oppskrifter og se at denne maten kan brukes av alle.

   Slett

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com