søndag 3. august 2014

Salat på fat

Som regel lager jeg salat i bolle/skål, men noen ganger syns jeg det er greit å lage den på fat. Når jeg skal lage den på fat, bruker jeg ofte dette fine fatet vi har fått fra venner i Ukraina. 
Fatet er litt dypt, slik at det er god plass for salaten, og det rommer mye. Det er ca. 35 cm i diameter, så det er stort og fint å bruke når man er mange til bords. 
I går lagde jeg en salat for å ha med meg ut på en samling hvor vi skulle grille, så da brukte jeg dette fatet. 

På samlingen i går, var det også 18 fra Ukraina med. I menigheten vår har vi nemlig akkurat nå besøk av barn og unge + ledere fra vår vennskapsmenighet i Kiev, og vi koste oss alle i lag. Ungene er forøvrig i toppklasse når det gjelder sang og musikk, så de skal glede mange med sang og musikk de ukene de er her (her i Bø skal de delta neste søndag). 

Når det gjelder salaten, tok jeg det jeg hadde i kjøleskapet og skuffer - og det ble dette: 
Baby leaf-blanding
Kinakål
Juanita-tomater
Agurk
Mais
Ananas
Vannmelon

Jeg hadde også litt annet tilbehør til salaten (glemte å ta bilde i går, så det ble nå i dag...). 
Jeg ristet gresskarkjerner ved å ha litt olje og salt i steikepanna og lot det varmes til de begynte å få litt farge. Jeg la så kjernene over på tørkepapir etterpå, slik at det ble mindre olje på dem. 
Jeg kjøpte også pinjekjerner (ristede + naturell) og peanøtter - og hadde altså med tre små norgesglass med dette (på bildet er resten av pinjekjernene blandet med gresskarkjernene).  
Til dressing hadde jeg med gresk yoghurt (naturell) og selskapsdressing. Sistnevnte er faktisk trygg også for allergikeren vår - som er så allergisk for så mye (gluten, melk, soya, nøtter +++). 
Deilig, fargerik salat - anrettet på fat denne gangen. 

Finn et fat i skapet, ta det du har av grønnsaker og frukt i kjøleskapet og skap og skuffer - og anrett på fatet. Finn gjerne fram litt nøtter og kjerner også, og en god dressing, og spis i vei. 

Ha ei god uke!


1 kommentar:

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com