torsdag 12. februar 2015

Yoghurtfromasj med aprikos og ananas


I dag blir det en dessert med melkeprodukt, men om du ikke tåler det, så finnes det kanskje alternative produkter som du kan bruke, f. eks. laktosefri yoghurt eller yoghurt basert på soya. Det finnes også et produkt som er basert på havre: havregurt, så kanksje det også kan brukes. Det kan hende at det finnes enda flere alternativer, det har jeg litt lite oversikt over. 

Jeg har lagd denne desserten med gresk yoghurt, og den er uten fløte, så den er mager - og sunn - mener jeg... Det er ikke egg i den, så da kan den spises av dem som eggallergi (om de andre ingrediensene tåles).

Yoghurtfromasj med aprikos og ananas
1 beger (gresk) yoghurt
1-2 ss melis
1 ts vaniljesukker
ca. 250 g hermetisk aprikos og ananas
(gjem gjerne litt til pynt)

1 dl fruktsaft/lake fra aprikosen og ananasen
4 plater gelatin
kaldt vann til gelatinen

(NB! Jeg syns fromasjen ble litt for stiv, men jeg vet ikke om tre plater gelatin ville vært for lite)

* Bland yoghurt med melis, vaniljesukker og fruktbiter
* Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. ti minutter
* Varm fruktsafta/laken og løs opp gelatinen i den varme væska
* Hell den varme væska forsiktig ned i yoghurtblandingen
* Ha over i ei skål og sett kaldt et par timer
* Pynt gjerne fromasjen med litt av frukten....
...og nyt!

Ha ei god helg og vinterferie - til dem som har det :-)



1 kommentar:

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com